Καιρός: Με 37άρια και τοπικές μπόρες η συνέχεια της εβδομάδας σύμφωνα με τη Νικολέτα Ζιακοπούλου
Ήπιες θερμοκρασίες και εξασθένηση των ανέμων προβλέπει η μετεωρολόγος της ΕΡΤ, με εξαίρεση την Πέμπτη που αναμένεται να είναι η πιο άστατη ημέρα.
Με ήπιες για την εποχή θερμοκρασίες, περιορισμένη αστάθεια στα ορεινά και σταδιακή εξασθένηση των βοριάδων θα κυλήσει ο καιρός τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου. Η πιο άστατη ημέρα της εβδομάδας αναμένεται να είναι η Πέμπτη, ενώ από το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία θα παρουσιάσει νέα μικρή άνοδο, χωρίς μέχρι στιγμής να διαφαίνεται κάποιο κύμα καύσωνα.
Σήμερα, η ημέρα ξεκινά με ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές. Από το μεσημέρι και μετά, νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά ενδέχεται να φέρουν τοπικές μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι βόρειοι άνεμοι θα πνέουν έως 7 μποφόρ μόνο στο Καρπάθιο Πέλαγος, μεταξύ Κρήτης και Δωδεκανήσων, ενώ ο κίνδυνος πυρκαγιάς παραμένει υψηλός σε Χίο, Σάμο, Ικαρία και Κρήτη. Η θερμοκρασία στις περισσότερες περιοχές θα φτάσει τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.
Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος με τη θερμοκρασία στους 34 βαθμούς, ενώ στη Θεσσαλονίκη το θερμόμετρο θα αγγίξει τους 33 βαθμούς με πιθανότητα για πρόσκαιρες μπόρες στα ορεινά. Την Τετάρτη αναμένεται μικρή άνοδος της θερμοκρασίας, η οποία θα αγγίξει τοπικά τους 36 βαθμούς. Ωστόσο, η Πέμπτη επιφυλάσσει περισσότερες βροχές και καταιγίδες στον ηπειρωτικό κορμό, επηρεάζοντας ενδεχομένως και την Αττική.
Από το Σαββατοκύριακο, ο καιρός βελτιώνεται και ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει τοπικά στους 37 βαθμούς, με την επόμενη εβδομάδα να προμηνύεται θερμότερη, αν και είναι ακόμη νωρίς για να επιβεβαιωθεί η έλευση των πρώτων 40αριών.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο ertflix.gr και στο ertecho.gr.