Ενημέρωση με ένα κλικ

Κοινή δράση ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕ-ΔΟΥ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και της φορολογίας

Στο επίκεντρο της συνεργασίας βρίσκεται η αύξηση του αφορολόγητου ορίου και η μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη κατανάλωσης.

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησαν αντιπροσωπείες της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. (ΠΟΕ-ΔΟΥ), με στόχο τον συντονισμό των δράσεων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Η πρωτοβουλία, που ξεκίνησε μετά από αίτημα της ΠΟΕ-ΔΟΥ, θέτει στο επίκεντρο ένα διεκδικητικό πλαίσιο για την ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στις φορολογικές υπηρεσίες ζητούν τη δυναμική στήριξη της ΑΔΕΔΥ για μια σειρά μέτρων, όπως η δραστική μείωση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα χαμηλά εισοδήματα. Κεντρική θέση στο διεκδικητικό τους πλαίσιο κατέχει το αίτημα για αύξηση του αφορολόγητου ορίου στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί, παράλληλα με την επιβολή υψηλότερων φορολογικών συντελεστών για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν επίσης κρίσιμα ζητήματα που αφορούν το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων. Μεταξύ αυτών, κυριάρχησαν τα θέματα των καθηλωμένων μισθών, οι ανησυχίες για τα σχέδια άρσης της μονιμότητας στο Δημόσιο, καθώς και ο ρόλος της ΑΑΔΕ. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε μια στενή συνεργασία για την προβολή και τεκμηρίωση των αιτημάτων τους, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για αγωνιστική συμπόρευση με τον ιδιωτικό τομέα ενάντια σε πολιτικές που, όπως επισημαίνουν, ευνοούν την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων εις βάρος του λαϊκού εισοδήματος.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com