Οι Φρουροί της Επανάστασης απαιτούν την άμεση αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από τον Λίβανο
Ο στρατηγός Εσμαΐλ Καάνι χαρακτηρίζει την εκδίωξη του Ισραήλ από τον νότιο Λίβανο ως επιτεύξιμο στόχο, εν μέσω της εντεινόμενης χερσαίας επιχείρησης.
Οι Φρουροί της Επανάστασης, ο ιδεολογικός στρατός της Ισλαμικής Δημοκρατίας, προχώρησαν σήμερα σε επίσημη απαίτηση για την αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από τον Λίβανο. Στο νότιο τμήμα της χώρας, το Ισραήλ διεξάγει ενεργή χερσαία επιχείρηση κατά της Χεζμπολάχ, η οποία τυγχάνει της υποστήριξης της Τεχεράνης.
«Η υποστήριξη της αντίστασης στον Λίβανο αποτελεί καθήκον όλων μας, ενώ η εκδίωξη του Ισραήλ από την περιοχή είναι ένας επιτεύξιμος στόχος για τους μουσουλμάνους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο στρατηγός Εσμαΐλ Καάνι. Ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Δύναμης Κουντς, που αποτελεί τον βραχίονα εξωτερικών επιχειρήσεων των Φρουρών της Επανάστασης, υπογράμμισε ότι η «ελάχιστη διεκδίκηση της αντίστασης» είναι η απόσυρση του Ισραήλ από τις θέσεις που κατείχε πριν από την έναρξη του πολέμου στα τέλη Φεβρουαρίου. Παρά την κατάπαυση του πυρός που είχε συμφωνηθεί τον Νοέμβριο του 2024, ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει να διατηρεί πέντε στρατηγικές θέσεις στη συγκεκριμένη περιοχή.