Θάνατος του διοικητή της Χαμάς Ιζ αλ Ντιν αλ Χαντάντ επιβεβαιώνει η οργάνωση
Ο πλέον υψηλόβαθμος αξιωματούχος που χάνει τη ζωή του σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή μετά την πρόσφατη εκεχειρία στη Γάζα.
Η Χαμάς επιβεβαίωσε τον θάνατο του Ιζ αλ Ντιν αλ Χαντάντ, του επικεφαλής της στρατιωτικής της πτέρυγας, μετά από αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε το Ισραήλ στη Γάζα. Η είδηση μεταδόθηκε αρχικά από αυτόπτες μάρτυρες στην Πόλη της Γάζας, οι οποίοι ανέφεραν ότι τζαμιά στο βόρειο τμήμα της περιοχής ανακοίνωσαν πως ο διοικητής «έπεσε μάρτυρας».
Πρόκειται για την πιο σημαντική απώλεια σε επίπεδο ηγεσίας για την οργάνωση από την έναρξη της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός που επιτεύχθηκε τον Οκτώβριο με τη μεσολάβηση των ΗΠΑ. Παρά την αρχική επιφύλαξη της οργάνωσης σχετικά με την επίσημη ανακοίνωση στο Reuters, το κλίμα στην περιοχή επιβεβαιώνει τη σοβαρότητα του πλήγματος. Υπενθυμίζεται ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο υπουργός Άμυνας Ίσραελ Κατς είχαν δηλώσει χθες ότι ο Χαντάντ βρέθηκε στο στόχαστρο των ισραηλινών δυνάμεων, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώσουν άμεσα τον θάνατό του.