Ενημέρωση με ένα κλικ

Το νέο μουσείο με τα ευρήματα του μετρό Θεσσαλονίκης ανοίγει τις πύλες του

Παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη εγκαινιάζεται σήμερα Σάββατο 9 Μαΐου ο εκθεσιακός χώρος στο Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά.

Το νέο μουσείο με τα ευρήματα του μετρό Θεσσαλονίκης γίνεται πραγματικότητα, καθώς σήμερα Σάββατο 9 Μαΐου πραγματοποιούνται τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης. Την τελετή θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ στην εκδήλωση αναμένεται να παραστούν η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών φορέων.

Όπως γνωστοποίησε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης, ο νέος μουσειακός χώρος, που φέρει τον τίτλο «Θεσσαλονικέων Μητρόπολις: Ευρήματα από τις ανασκαφές του Μετρό Θεσσαλονίκης», στεγάζεται στο κτήριο στρατωνισμού Α3, εντός του Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλου Μελά. Πρόκειται για έναν σημαντικό πολιτιστικό προορισμό που αναδεικνύει τον πλούτο της ιστορίας της πόλης, ο οποίος ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια των εργασιών για το μετρό. Για το ευρύ κοινό, το μουσείο θα είναι επισκέψιμο από την Κυριακή 10 Μαΐου 2026, με ωράριο λειτουργίας από τις 08:30 έως τις 15:30, καθημερινά πλην της Τρίτης.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com