Η εθνική υδατοσφαίρισης γυναικών ηττήθηκε από την Ολλανδία στο Ρότερνταμ
Πρώτη ήττα για την ελληνική ομάδα στο World Cup, με το βλέμμα στραμμένο πλέον στον καθοριστικό αγώνα κόντρα στην Αυστραλία για την πρόκριση.
Την πρώτη της ήττα στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του World Cup, που διεξάγεται στο Ρότερνταμ, γνώρισε η εθνική υδατοσφαίρισης των γυναικών. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ηττήθηκε με 12-8 από την οικοδέσποινα Ολλανδία, γεγονός που καθιστά τον αυριανό αγώνα (3/5, 21:15) με αντίπαλο την Αυστραλία εξαιρετικά κρίσιμο για τη συνέχεια της διοργάνωσης.
Σε περίπτωση επικράτησης επί της Αυστραλίας, η εθνική υδατοσφαίρισης γυναικών θα εξασφαλίσει μια θέση στην τετράδα του τουρνουά, παίρνοντας ταυτόχρονα το εισιτήριο για τα τελικά στο Σίδνεϊ. Αν το αποτέλεσμα δεν είναι ευνοϊκό, η ομάδα θα οδηγηθεί στους αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 5-8, διεκδικώντας μία από τις δύο εναπομείνασες προκρίσεις.
Όσον αφορά την εξέλιξη του αγώνα, η ελληνική ομάδα βρέθηκε να κυνηγά στο σκορ από το πρώτο οκτάλεπτο (3-1). Παρά την προσωρινή ισοφάριση σε 3-3 με τέρματα των Σιούτη και Σάντα, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Η Ολλανδία, υπό τις οδηγίες του Ευάγγελου Δουδέση, βασίστηκε στην εξαιρετική απόδοση της τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, Μπριτ Φαν Ντεν Ντόμπελστιν, η οποία πραγματοποίησε 12 αποκρούσεις, οδηγώντας τις γηπεδούχους στο 7-4 του ημιχρόνου και στο 11-5 στο τέλος της τρίτης περιόδου, «κλειδώνοντας» ουσιαστικά τη νίκη. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της τρίτης περιόδου, ο προπονητής Χάρης Παυλίδης αποβλήθηκε για διαμαρτυρία, γεγονός που σημαίνει ότι δεν θα βρίσκεται στον πάγκο στο κρίσιμο αυριανό παιχνίδι.