Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής συζήτησε με τον Πέτερ Μάγιαρ για τα παγωμένα κονδύλια της Ουγγαρίας
Σημαντική συνάντηση στις Βρυξέλλες για την αποδέσμευση των ευρωπαϊκών πόρων με φόντο το κράτος δικαίου και τη διαφθορά.
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen, προέβη σε επίσημη δήλωση σχετικά με τη συνάντησή της με τον νικητή των ουγγρικών εκλογών, Πέτερ Μάγιαρ, στις Βρυξέλλες. Η αποδέσμευση των κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ουγγαρία, η οποία αποτελεί κεντρικό ζήτημα της ευρωπαϊκής ατζέντας, βρέθηκε στο επίκεντρο των συνομιλιών τους.
Η Ursula von der Leyen χαρακτήρισε την ανταλλαγή απόψεων ως «πολύ καλή», υπογραμμίζοντας ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκαν τα απαραίτητα βήματα για την αποδέσμευση των οικονομικών πόρων. Υπενθυμίζεται ότι τα εν λόγω κεφάλαια τελούν υπό καθεστώς δέσμευσης, εξαιτίας σοβαρών ανησυχιών που αφορούν τη διαφθορά και τον σεβασμό του κράτους δικαίου στη χώρα.
Από την πλευρά του, ο Πέτερ Μάγιαρ περιέγραψε τις συνομιλίες ως «εξαιρετικά εποικοδομητικές και επιτυχημένες», εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι τα παγωμένα κεφάλαια θα φτάσουν σύντομα στην Ουγγαρία. Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Facebook, ο κ. Μάγιαρ ανακοίνωσε ότι έχει προγραμματίσει νέα επίσκεψη στις Βρυξέλλες για την εβδομάδα της 25ης Μαΐου, με στόχο την οριστικοποίηση της πολιτικής συμφωνίας για το θέμα των ευρωπαϊκών κονδυλίων.