Ενημέρωση με ένα κλικ

Η εντυπωσιακή επένδυση της Fenerbahçe για την Breanna Stewart που προκαλεί αίσθηση στο μπάσκετ

Με μισό εκατομμύριο ευρώ για μόλις δύο αγώνες, η τουρκική ομάδα ανεβάζει τον πήχη των οικονομικών δεδομένων στο ευρωπαϊκό γυναικείο μπάσκετ.

Η Breanna Stewart βρέθηκε στο επίκεντρο μιας από τις πιο εντυπωσιακές οικονομικές συμφωνίες στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ γυναικών, καθώς η Fenerbahçe κατέβαλε το αστρονομικό ποσό των 500.000 ευρώ για τη συμμετοχή της σούπερ σταρ σε μόλις δύο αναμετρήσεις. Η Αμερικανίδα αθλήτρια εντάχθηκε στο δυναμικό της τουρκικής ομάδας αποκλειστικά για το Final 6 της Euroleague, υπογράφοντας ένα συμβόλαιο που προκάλεσε αίσθηση: 250.000 ευρώ για την παρουσία της και επιπλέον 250.000 ευρώ ως μπόνους για την κατάκτηση του τίτλου, με την ομάδα να επικρατεί της Galatasaray στον τελικό και να κατακτά το τρόπαιο για τρίτη συνεχόμενη σεζόν.

Παρά το γεγονός ότι η Stewart σημείωσε συνολικά 12 πόντους στα δύο αυτά παιχνίδια, το οικονομικό μέγεθος της συγκεκριμένης συμφωνίας έχει πυροδοτήσει έντονες συζητήσεις για τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στον χώρο. Είναι ενδεικτικό πως το ποσό που έλαβε η κορυφαία παίκτρια για δύο μόνο αγώνες, ισοδυναμεί με ετήσιες απολαβές αθλητριών πολύ υψηλού επιπέδου στην Ευρώπη.

Η Breanna Stewart θεωρείται μία από τις κορυφαίες μπασκετμπολίστριες όλων των εποχών στις ΗΠΑ, έχοντας στο παλμαρέ της τέσσερα πρωταθλήματα NCAA με το Κονέκτικατ και τρία πρωταθλήματα WNBA. Η καριέρα της είναι γεμάτη διακρίσεις, καθώς σε ευρωπαϊκό επίπεδο έχει κατακτήσει τρεις φορές την Euroleague, ενώ με την εθνική ομάδα των ΗΠΑ έχει στεφθεί τρεις φορές χρυσή Ολυμπιονίκης και έχει κατακτήσει τρία παγκόσμια πρωταθλήματα.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com