Η κυβέρνηση “βάζει πλάτη” για την ακρίβεια, δηλώνει η Μαρία Συρεγγέλα
Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τονίζει ότι η στήριξη των πολιτών θα συνεχιστεί, εφόσον το επιτρέπουν τα δημοσιονομικά περιθώρια, και επικρίνει την αντιπολίτευση για λαϊκισμό.
Η κυβέρνηση, εντός των δημοσιονομικών πλαισίων, στηρίζει τους πολίτες απέναντι στην ακρίβεια, σύμφωνα με τη βουλευτή Δυτικής Αθήνας της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Συρεγγέλα. Μιλώντας στο OPEN για τον αντίκτυπο των τιμών καυσίμων και προϊόντων, η κυρία Συρεγγέλα επεσήμανε ότι όπου υπάρχει δημοσιονομικό περιθώριο, θα παρέχεται στήριξη στους πολίτες, ανάλογα με τις εξελίξεις. “Η κυβέρνηση πάντα μέσα σε ένα δημοσιονομικό πλαίσιο βάζει ‘πλάτη'”, δήλωσε, προσθέτοντας ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει αναφέρει πως δεν έχουν εξαντληθεί όλα τα περιθώρια.
Η βουλευτής υπογράμμισε την ανάγκη για συνεχή ελέγχους, προκειμένου να αποτρέπονται φαινόμενα αισχροκέρδειας, σημειώνοντας ότι η θέσπιση πλαφόν στο κέρδος είναι ένα τέτοιο μέτρο. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι η κατάργηση κάποιων φόρων δεν εγγυάται αυτόματα τη μεταφορά της ωφέλειας στον καταναλωτή.
Το οικονομικό επιτελείο, όπως ανέφερε, εξετάζει παρεμβάσεις, πάντοτε λαμβάνοντας υπόψη τα δημοσιονομικά περιθώρια. “Ας μη μπαίνουμε στη λογική του ‘εγώ θα ελέγξω την πρωτογενή τιμή'”, παρατήρησε. Η κυρία Συρεγγέλα, εκλεγμένη σε μία περιοχή της Δυτικής Αθήνας, όπου ο αντίκτυπος της ακρίβειας είναι καθημερινός, τόνισε την ανάγκη για άμεση στήριξη, η οποία και αναμένεται να υπάρξει.
Χαρακτήρισε τις προτάσεις της αντιπολίτευσης ως λαϊκισμό, ρωτώντας από πού θα προκύψουν τα χρήματα για τις προτεινόμενες δαπάνες, αν όχι από περαιτέρω φορολόγηση ή “μαγικά”. Υπενθύμισε ότι, ενώ η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας φορολόγησε τα υπερκέρδη με 90%, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε προβεί σε αντίστοιχες ενέργειες. “Όταν εμείς μπαίνουμε σε λογικές μιας χρηστής διαχείρισης, ούτε τα ‘όχι’ τα κάνουμε ‘ναι’ μέσα σε μια μέρα ούτε λαϊκίζουμε”, ανέφερε, προσθέτοντας ότι τα χρήματα θα δοθούν λελογισμένα σε όσους τα χρειάζονται.
Η κυρία Συρεγγέλα δήλωσε ότι η ίδια και άλλοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας εργάζονται συνεχώς προς αυτή την κατεύθυνση, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για μια “λαϊκή παράταξη” που ενδιαφέρεται για τους πολίτες. Τέλος, ανέφερε ότι η Ελλάδα δεν εμπλέκεται στον πόλεμο, αλλά αμύνεται αμυντικά για την Κύπρο.