Η Ατλέτικο νίκησε τη Χετάφε χάρη σε γκολ του Μολίνα, αλλά το επίκεντρο στράφηκε σε κόκκινη κάρτα για ανάρμοστη ενέργεια
Ο αμυντικός της Χετάφε, Αμπντέλ Αμπκάρ, αποβλήθηκε για χτύπημα στα γεννητικά όργανα αντιπάλου, δηλώνοντας μετά τον αγώνα ότι δεν υπήρξε πρόθεση.
Η Ατλέτικο Μαδρίτης κέρδισε τη Χετάφε με 1-0 στο πλαίσιο της La Liga, χάρη σε ένα εντυπωσιακό γκολ από απόσταση του Μολίνα. Ωστόσο, ο αγώνας σημαδεύτηκε από ένα ασυνήθιστο περιστατικό που οδήγησε στην αποβολή του αμυντικού της Χετάφε, Αμπντέλ Αμπκάρ.
Στο 54ο λεπτό του παιχνιδιού, ενώ η Ατλέτικο προηγούνταν, ο Αμπκάρ έπιασε τα γεννητικά όργανα του Σόρλοθ, παίκτη της Ατλέτικο. Μετά από παρέμβαση του VAR, ο διαιτητής έδειξε κόκκινη κάρτα στον Αμπκάρ.
Μετά το τέλος του αγώνα, ο Αμπντέλ Αμπκάρ δήλωσε: «Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν ήταν πρόθεσή μου να αγγίξω τον παίκτη σε εκείνη την περιοχή. Στο ποδόσφαιρο, αγγίζουμε ο ένας τον άλλον, συγκρουόμαστε, αλλά δεν είχα σκοπό να τον αγγίξω εκεί. Το βίντεο δείχνει ξεκάθαρα ότι δεν ήθελα να τον αγγίξω. Ορκίζομαι ότι δεν είχα σκοπό να τον αγγίξω. Ήθελα να έρθω σε επαφή, όπως συμβαίνει στο ποδόσφαιρο. Ο διαιτητής είδε ότι ήθελα να τον αγγίξω εκεί, αλλά δεν ήταν πρόθεσή μου. Ορκίζομαι στην οικογένειά μου ότι δεν ήθελα να τον αγγίξω εκεί».
Συνεχίζοντας, ανέφερε: «Τον σταματούν εκεί, αλλά αν δείτε το βίντεο, δεν τον κοιτάζω και το χέρι μου προορίζεται να αγγίξει την κοιλιά του, όπως μερικές φορές αγγίζω έναν αντίπαλο για να ξέρω πού βρίσκεται. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν ήθελα να τον αγγίξω εκεί».
Ο Αμπκάρ πρόσθεσε: «Δεν μπόρεσα να μιλήσω με τον διαιτητή. Ούτε με τον προπονητή. Είμαι συντετριμμένος που άφησα την ομάδα με 10 παίκτες και συντετριμμένος για αυτή την εικόνα, επειδή δεν ήταν στις προθέσεις μου».