Ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται για το “ντέρμπι” με τον ΟΦΗ – Οι δηλώσεις του Μπενίτεθ
Ο Ισπανός τεχνικός μιλά για τη βελτίωση της ομάδας, τη διαχείριση του ρόστερ και την αναμέτρηση με τους Κρητικούς.
Ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Τετάρτη (4/3, 18:00, COSMOTE SPORT 2) τον ΟΦΗ στο γήπεδο της Λεωφόρου, σε έναν επαναληπτικό αγώνα που εκκρεμεί από την 1η αγωνιστική της Stoiximan Super League. Ο προπονητής των «πράσινων», Ράφαελ Μπενίτεθ, μίλησε στην κάμερα της COSMOTE TV ενόψει της αναμέτρησης, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τους Κρητικούς, παρά την πρόσφατη νίκη της ομάδας του στο Ηράκλειο πριν από μόλις 10 ημέρες.
Ο Ισπανός τεχνικός αναφέρθηκε στη συνολική αγωνιστική άνοδο του Παναθηναϊκού, αλλά και στη στρατηγική διαχείρισης του ρόστερ ενόψει των συνεχόμενων αγώνων.
**Η συνολική βελτίωση και οι πτυχές του παιχνιδιού**
Ερωτηθείς για το αν η ομάδα έχει σημειώσει βελτίωση κυρίως στο αμυντικό κομμάτι και αν υπάρχουν περιθώρια προόδου στη δημιουργία, ο Μπενίτεθ δήλωσε: «Θεωρώ πως έχουμε βελτιωθεί σε αρκετές πτυχές, όχι μόνο στην άμυνα. Έχουμε δει καλύτερα πράγματα, σκοράραμε από στατικές φάσεις, παίξαμε με αντεπιθέσεις σε κάποια παιχνίδια, αλλά κάναμε και καλές οργανωμένες επιθέσεις. Σε κάποια άλλα πράγματα προσπαθούμε λίγο κάθε φορά να γίνουμε καλύτεροι. Για μένα αυτό είναι ένα ξεκάθαρο σημάδι ότι η ομάδα γίνεται πιο δυνατή».
**Ο «γρίφος» του ρόστερ και το εκτεταμένο ροτέισον**
Σχετικά με τα συνεχόμενα παιχνίδια και τη διαχείριση του ρόστερ, ο 65χρονος προπονητής ήταν σαφής: «Όταν παίζεις δύο αγώνες την εβδομάδα, πρέπει να αλλάζεις ποδοσφαιριστές. Μπορείς να το κάνεις πολύ ή λιγότερο, ανάλογα με τις θέσεις. Το κάναμε τις προάλλες, αλλάζοντας επτά παίκτες, και κερδίσαμε. Αυτό είναι ένα πολύ θετικό σημάδι πως η ομάδα γίνεται πιο ισχυρή. Θα κάνουμε το ίδιο και στο επόμενο παιχνίδι. Θα αναλύσουμε λεπτομερώς ποιος είναι σε καλή φυσική κατάσταση και για κάθε θέση θα πρέπει να πάρουμε μια απόφαση. Είναι κάτι που μου αρέσει, γιατί όλοι οι ποδοσφαιριστές νιώθουν μέρος του γκρουπ. Είναι φανταστικό αν μπορείς να κερδίζεις παίζοντας έτσι, γιατί η νοοτροπία της ομάδας ατσαλώνεται και όλοι οι παίκτες έχουν συνεισφορά».
**Το… rematch με τον ΟΦΗ**
Τέλος, ο Μπενίτεθ κλήθηκε να σχολιάσει την επανάληψη του αγώνα με τον ΟΦΗ, λίγες μόνο ημέρες μετά το «διπλό» στην Κρήτη. «Είχαμε αυτή τη συζήτηση με τους συνεργάτες μου. Ο ΟΦΗ τα πάει καλά. Όταν παίξαμε μαζί τους ήταν καλοί, εμείς είχαμε τον έλεγχο ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο και κερδίσαμε. Αυτό δείχνει πως κάναμε κάτι καλά εμείς, γιατί εκείνοι όντως τα πάνε καλά. Μετά την ήττα από εμάς, κέρδισαν ξανά, επικράτησαν εύκολα και πέτυχαν τρία γκολ. Περιμένω ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι, έναν πολύ δύσκολο αγώνα. Έχουν αυτοπεποίθηση και θα είναι μια πρόκληση γι’ αυτούς να αλλάξουν αυτό που συνέβη την προηγούμενη φορά. Οπότε, θα είναι δύσκολο; Ναι. Είμαι πεπεισμένος πως μπορούμε να κερδίσουμε; Ναι. Αλλά όπως έχουμε δει σε αυτό το πρωτάθλημα, κανένα ματς δεν είναι εύκολο, οπότε θα πρέπει να βάλουμε τα δυνατά μας».
