Ενημέρωση με ένα κλικ

Βασιλική Τρουφάκου: «Το θέατρο πληγώνει πιο βαθιά γιατί δεν έχεις διαφυγή»

Η ηθοποιός μίλησε για τις δύσκολες συνεργασίες και την αφοσίωση στην τέχνη του θεάτρου.

Η ηθοποιός Βασιλική Τρουφάκου, καλεσμένη στην εκπομπή «Νωρίς νωρίς» της ΕΡΤ, μοιράστηκε τις σκέψεις της σχετικά με τις προκλήσεις της καλλιτεχνικής της πορείας, εστιάζοντας στην ιδιαιτερότητα των θεατρικών παραγωγών.
Αναφερόμενη στις συνεργασίες της, η Βασιλική Τρουφάκου εξήγησε ότι, παρά τις συχνές δύσκολες συνθήκες που συναντά κανείς στον χώρο, έχει βιώσει σπάνια την αδυναμία να αγαπήσει τη δουλειά της. «Μου έχει συμβεί – πολύ κατ’ εξαίρεση – μία μόνο φορά να μην καταφέρω να αγαπήσω τη δουλειά. Και αυτό ήταν πολύ επώδυνο, όχι επώδυνο του τύπου να κλαις και να χτυπιέσαι αλλά ήταν επώδυνο γιατί δεν κατάφερα να διανύσω τον δρόμο προς τη χαρά. Γιατί έχει μεγάλη χαρά η δουλειά μας. Στο θέατρο ήταν αυτή η συγκεκριμένη συνεργασία», δήλωσε.
Η ηθοποιός τόνισε ιδιαίτερα πόσο βαθιά μπορεί να επηρεάσει το θέατρο, χαρακτηρίζοντάς το ως έναν χώρο όπου «δεν έχεις διαφυγή». «Είναι δηλαδή κεκλεισμένων των θυρών, κυριολεκτικά. Μπορείς να φύγεις από μια συνεργασία αλλά έχει την ιδιαιτερότητα να ξέρεις ότι, για παράδειγμα, αν δεν πας εσύ… κλείνει το θέατρο. Για να μην κλείσει, δε, το θέατρο πρέπει να μπει σε μια εκτεταμένη διαδικασία αντικατάστασης», εξήγησε.
Παρόλο που η σκέψη ότι «θα τελειώσει» μπορεί να είναι παρηγορητική σε δύσκολες στιγμές, η Βασιλική Τρουφάκου ανέφερε ότι η διαδρομή προς την εύρεση της χαράς και της αγάπης για αυτό που έχει επιλέξει να κάνει είναι τελικά πολύ ενδιαφέρουσα. «Οπότε πάνω εκεί υπάρχει αυτό. Και λες “εντάξει, θα τελειώσει” αν και σκέφτεσαι πως πριν από αυτό… μπορεί να ‘χω τελειώσει εγώ ως ψυχή και ως άνθρωπος. Τελικά, όμως, είναι πολύ ενδιαφέρουσα η διαδρομή προς το να βρεις τη χαρά και την αγάπη αυτού που έχεις επιλέξει να κάνεις», πρόσθεσε.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com