Ενημέρωση με ένα κλικ

Αγρότες, κτηνοτρόφοι και αλιείς Μαγνησίας συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις

Συμβολική διαμαρτυρία στην πύλη του λιμανιού του Βόλου, με στόχο τη λήψη συγκεκριμένων δεσμεύσεων από την κυβέρνηση.

Οι παραγωγοί της Μαγνησίας κλιμακώνουν την πίεση προς την κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία, επιστρέφοντας στους δρόμους. Δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους χωρίς υποχώρηση, μέχρι να ληφθούν συγκεκριμένες δεσμεύσεις για τα αιτήματά τους.
Στην πύλη του λιμανιού του Βόλου, αγρότες, κτηνοτρόφοι και αλιείς πραγματοποίησαν συμβολική διαμαρτυρία, παρατάσσοντας τέσσερα τρακτέρ και άλλα αγροτικά μηχανήματα. Με την παρουσία τους, επιδίωξαν να μεταφέρουν το μήνυμα ότι ο πρωτογενής τομέας «στενάζει» από το υψηλό κόστος και την αβεβαιότητα, και παρά τις πρόσφατες επαφές, θεωρούν ότι δεν υπήρξε ουσιαστική απάντηση στα προβλήματά τους.
Στο επίκεντρο των διεκδικήσεων παραμένουν το υψηλό κόστος παραγωγής, η εξασφάλιση εγγυημένων τιμών στα προϊόντα, καθώς και η αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ για αποζημιώσεις στο 100%. Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι τα ζητήματα αυτά τέθηκαν, αλλά δεν καλύφθηκαν επαρκώς στις συναντήσεις που προηγήθηκαν με τον πρωθυπουργό, γεγονός που τους οδηγεί στο να διατηρήσουν ανοιχτό το μέτωπο των κινητοποιήσεων.
Η σημερινή δράση λειτουργεί ως προετοιμασία για τη νέα πανελλαδική κινητοποίηση που έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου στο Σύνταγμα, στην Αθήνα. Από τη Μαγνησία, μέχρι στιγμής, έχει δηλωθεί συμμετοχή περίπου 200 αγροτών, οι οποίοι θα μεταβούν στην πρωτεύουσα με λεωφορεία.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com