Ο Μπομπ Γούντγορντ συγκλονισμένος από τις μαζικές απολύσεις στη Washington Post
Ο βετεράνος δημοσιογράφος εκφράζει τη θλίψη του και δεσμεύεται να βοηθήσει την εφημερίδα να επιβιώσει μετά την απόλυση 300 δημοσιογράφων.
Ο Μπομπ Γούντγορντ, ο θρυλικός δημοσιογράφος που μαζί με τον Καρλ Μπέρνστιν αποκάλυψε το σκάνδαλο Γουότεργκειτ, δηλώνει συντετριμμένος από τις μαζικές απολύσεις εκατοντάδων συναδέλφων του στη Washington Post. «Η Washington Post ήταν το επαγγελματικό μου σπίτι για 55 χρόνια. Την πιστεύω, την αγαπάω», έγραψε ο ίδιος στην πλατφόρμα X, τονίζοντας ότι οι αναγνώστες τους αξίζουν περισσότερες και καλύτερες ειδήσεις και αξιόπιστες αναλύσεις.
Ο Γούντγορντ αναγνώρισε την ποιότητα των άρθρων που δημοσιεύθηκαν υπό την καθοδήγηση του εκτελεστικού διευθυντή Ματ Μάρεϊ, και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα υπάρξουν κι άλλες εξαιρετικές δημοσιεύσεις. «Θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να βοηθήσω τη Washington Post να ευδοκιμήσει και να επιβιώσει», δήλωσε.
Η ανακοίνωση της απόλυσης περισσότερων από 300 δημοσιογράφων, που αντιστοιχεί περίπου στο ένα τρίτο του προσωπικού, προκάλεσε σοκ. Το αθλητικό τμήμα έκλεισε ουσιαστικά, ενώ τα τμήματα τοπικών και διεθνών ειδήσεων, μόδας, φωτογραφίας, βίντεο, αλλά και μάρκετινγκ, υπέστησαν δραματικές συρρικνώσεις.
Η Washington Post είχε χάσει εκατοντάδες χιλιάδες συνδρομητές το φθινόπωρο του 2024, μετά την απρόσμενη απόφαση του ιδιοκτήτη, Τζεφ Μπέζος, να αποσύρει την υποστήριξή του προς την Κάμαλα Χάρις ενόψει των προεδρικών εκλογών. Ο Μπέζος, άλλωστε, είχε ήδη κατευθύνει τις σελίδες γνώμης της εφημερίδας προς μια πιο στενή εστίαση στην υπεράσπιση των «προσωπικών ελευθεριών και των ελεύθερων αγορών».
Την εποχή εκείνη, οι Γούντγορντ και Μπέρνστιν είχαν επικρίνει σφοδρά την απόφαση του Μπέζος για τη Χάρις, χαρακτηρίζοντάς την «έκπληξη και απογοήτευση, ειδικά σε αυτό το προχωρημένο στάδιο της εκλογικής διαδικασίας». Σε κοινή τους δήλωση, είχαν επισημάνει ότι η κίνηση «αγνοεί τις συντριπτικές αποδείξεις που έχει συγκεντρώσει η Washington Post σχετικά με την απειλή που αποτελεί ο Ντόναλντ Τραμπ για τη δημοκρατία».
Υπενθυμίζεται ότι ο Γούντγορντ και ο Μπέρνστιν είχαν αποκαλύψει το σκάνδαλο Γουότεργκειτ το 1973, γεγονός που οδήγησε στην παραίτηση του Ρίτσαρντ Νίξον ένα χρόνο αργότερα. Οι αποκαλύψεις τους είχαν βραβευτεί με το Πούλιτζερ, ενώ το βιβλίο τους «Όλοι οι άνθρωποι του προέδρου» είχε γίνει μπεστ σέλερ και μεταφέρθηκε με επιτυχία στον κινηματογράφο. Ο Γούντγορντ, δε, εργάζεται για την Post για πάνω από πέντε δεκαετίες, καλύπτοντας κυρίως τον Λευκό Οίκο.
