Λιανικό εμπόριο: Αύξηση 1,7% στον κύκλο εργασιών τον Νοέμβριο 2025
Ανάπτυξη 0,3% στον όγκο πωλήσεων, με εποχική πτώση στον κύκλο εργασιών
Τον Νοέμβριο του 2025, το λιανικό εμπόριο στην Ελλάδα σημείωσε ετήσια αύξηση 1,7% στον κύκλο εργασιών, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ). Ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα, παρουσίασε αυτή την άνοδο, ενώ σε μηνιαία βάση, σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2025, καταγράφηκε μείωση 1,2%.
Όσον αφορά τον γενικό δείκτη όγκου, ο οποίος αντικατοπτρίζει τον κύκλο εργασιών σε σταθερές τιμές, παρουσίασε ετήσια αύξηση 0,3% τον Νοέμβριο του 2025, σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2024. Ωστόσο, σε μηνιαία σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2025, ο δείκτης όγκου σημείωσε μείωση 1,0%.
Επιπλέον, οι εποχικά διορθωμένοι δείκτες παρουσίασαν μια διαφορετική εικόνα. Ο εποχικά διορθωμένος γενικός δείκτης κύκλου εργασιών μειώθηκε κατά 0,6% τον Νοέμβριο του 2025 σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του ίδιου έτους. Αντίστοιχα, ο εποχικά διορθωμένος γενικός δείκτης όγκου παρουσίασε μείωση 1,0% την ίδια περίοδο. Τα στοιχεία αυτά αφορούν την περίοδο Νοεμβρίου 2025, με έτος βάσης το 2021 (100,0) και είναι διορθωμένα ως προς τον αριθμό εργάσιμων ημερών τυπικού μήνα ίσης χρονικής διάρκειας.
