Ενημέρωση με ένα κλικ

Κάτοικοι Περάματος σε νέο συλλαλητήριο για απομάκρυνση δεξαμενών καυσίμων

Μετά από μεγάλη πυρκαγιά, διαμαρτυρίες και νέες πορείες ζητούν μέτρα ασφαλείας και σχέδιο προστασίας.

Η αγωνία και ο φόβος επικρατούν στο Πέραμα, μία ημέρα μετά την έντονη κινητοποίηση κατοίκων και φορέων της περιοχής, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν με κύριο αίτημα την άμεση απομάκρυνση των δεξαμενών καυσίμων. Νέα πορεία διαμαρτυρίας έχει ήδη προγραμματιστεί για την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου, καθώς η πρόσφατη πυρκαγιά στη Λεωφόρο Δημοκρατίας, που πιθανότατα προκλήθηκε από διαρροή καυσίμων, αναζωπύρωσε τους φόβους για ένα βιομηχανικό ατύχημα μεγάλης κλίμακας.

Οι φλόγες, που έφτασαν τα 20 μέτρα, χρειάστηκαν ισχυρές δυνάμεις για να κατασβηστούν, ενώ ο δήμαρχος Περάματος, Γιάννης Λαγουδάκος, τόνισε ότι υπήρχε σοβαρός κίνδυνος τα “400 στρέμματα εύφλεκτων εγκαταστάσεων να τινάξουν στον αέρα όλο το Λεκανοπέδιο”. Η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο τα ξημερώματα της Κυριακής.

Κάτοικοι της περιοχής περιέγραψαν την έντονη ανησυχία τους, αναφέροντας ότι «Μόνοι μας είδαμε τη φωτιά και κατεβήκαμε με την αγωνία να μην αρπάξει κανένα καζάνι και ανατιναχτούμε όλοι». Ζητούν από την Πολιτεία την εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου προστασίας και την υιοθέτηση αυστηρών μέτρων ασφαλείας.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com