Ενημέρωση με ένα κλικ

Αναβλήθηκε ο αγώνας Ολυμπιακού-Φενέρμπαχτσε λόγω κακοκαιρίας

Ο αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού, Χρήστος Μπαφές, εξηγεί τους λόγους της αναβολής και την κατάσταση του ΣΕΦ μετά την κακοκαιρία «Byron».

Ο αγώνας μπάσκετ για την EuroLeague μεταξύ του Ολυμπιακού και της Φενέρμπαχτσε, ο οποίος ήταν προγραμματισμένος για σήμερα, αναβλήθηκε λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που προκάλεσε η κακοκαιρία «Byron». Ο αθλητικός διευθυντής των «ερυθρολεύκων», Χρήστος Μπαφές, μιλώντας στη Nova, έδωσε λεπτομέρειες για τους λόγους της αναβολής και την κατάσταση που επικρατεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ).

Ο κ. Μπαφές τόνισε ότι, παρότι ο σύλλογος είχε προετοιμαστεί για πιθανές διαρροές, η αναβολή κρίθηκε απαραίτητη εξαιτίας των εκτεταμένων προβλημάτων που δημιούργησε η κακοκαιρία εκτός των εγκαταστάσεων του γηπέδου. «Ήμασταν απόλυτα προετοιμασμένοι. Μια στάλα έπεσε από την οροφή και αμέσως το πρόβλημα διορθώθηκε. Θέλω να ευχαριστήσω κάποιους εργαζόμενους του ΣΕΦ γιατί έκαναν μεγάλες προσπάθειες να μην πάθει ζημιά το παρκέ. Τα κυβικά νερού στην οροφή ήταν ασύλληπτα», δήλωσε, διευκρινίζοντας ότι το παρκέ δεν έχει υποστεί ζημιά, αλλά το πρόβλημα ήταν εξωτερικά στις θύρες, στην «Ω Θαλάσσης», όπου ούτε το πρόσφατο αντιπλημμυρικό έργο δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει.

Ο αθλητικός διευθυντής περιέγραψε την κρισιμότητα της κατάστασης, επισημαίνοντας: «Στις 17:10 βλέπαμε τα φρεάτια να πετάνε τα καπάκια και συνειδητοποιήσαμε ότι υπάρχει πρόβλημα. Προέχει η ασφάλεια των ανθρώπων που έρχονται στο γήπεδο».

Αναφερόμενος στο χρόνιο πρόβλημα της οροφής του ΣΕΦ, ο κ. Μπαφές σχολίασε: «Δεν είναι απλό πράγμα η οροφή. Έπρεπε να είχε γίνει εδώ και πολλά χρόνια. Σαν σήμερα πριν 30 χρόνια ο Ιωαννίδης φώναζε γιατί έκανε προπόνηση με κουβάδες. Δεν υπάρχει πουθενά στα πρακτικά της διοίκησης ότι στους Ολυμπιακούς Αγώνες έγινε κάποιο έργο για τη συντήρηση της οροφής. Δεν είναι μπετό, είναι πανί, σαν αυτό που υπάρχει στα φουσκωτά σκάφη. Γίνονται και τώρα εργασίες συντήρησης».

Σχετικά με την επαναπρογραμμάτιση του αγώνα, ο κ. Μπαφές βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τη διοίκηση της Φενέρμπαχτσε. «Βάσει προγράμματος, τον Γενάρη είναι αδύνατο να γίνει γιατί υπάρχουν 13-14 παιχνίδια. Δύο ημερομηνίες είναι την άλλη εβδομάδα, Τρίτη ή Τετάρτη -γιατί παίζουμε και οι δύο την Παρασκευή- και μετά η επόμενη ημερομηνία είναι στις 30 Δεκεμβρίου», ανέφερε.

Τέλος, ο κ. Μπαφές επανέλαβε την αρχή του συλλόγου: «Πάνω από όλα παίζουμε για τον κόσμο και πρέπει ο κόσμος να είναι ασφαλής».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com