Αντώνης Μυριαγκός: Από τη ζωγραφική στην υποκριτική και τον ρόλο του Καποδίστρια
Ο ηθοποιός μιλά για την απρόσμενη πορεία του στην τέχνη και την πρόκληση του ρόλου του Ιωάννη Καποδίστρια στη νέα ομώνυμη ταινία.
Ο Αντώνης Μυριαγκός αποκάλυψε στην κάμερα του «Πρωίαν σε είδον» την απρόσμενη διαδρομή του προς την υποκριτική, η οποία εισήλθε στη ζωή του ως «λύση ανάγκης». Ο ίδιος ανέφερε πως δεν περίμενε ποτέ να ακολουθήσει αυτό το καλλιτεχνικό μονοπάτι, καθώς είχε σπουδάσει Καλές Τέχνες, εστιάζοντας στη ζωγραφική. Η στροφή προς την υποκριτική ήρθε σε μια περίοδο προσωπικής αναζήτησης και αλλαγής κατεύθυνσης.
«Ξεκίνησα με σεμινάρια και μετά πήγα στη σχολή. Πολλά χρόνια αναρωτιόμουν «το κάνω αυτό; Θα συνεχίσω; Είμαι ηθοποιός τώρα;». Ακόμα και τώρα μπορεί να αναρωτιέμαι. Έχω συμφιλιωθεί με ό,τι έκανα και ό,τι δεν κατάφερα», δήλωσε ο Αντώνης Μυριαγκός, περιγράφοντας την αβεβαιότητα που τον συντρόφευε στην αρχή της καριέρας του.
Ο ηθοποιός αναφέρθηκε, επίσης, στον καθοριστικό ρόλο που θα ενσαρκώσει ως Ιωάννης Καποδίστριας στη νέα ταινία με τον ομώνυμο τίτλο, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους στις 25 Δεκεμβρίου. «Περιμένω να δω την ταινία «Καποδίστριας». Είναι ένας τεράστιος ρόλος και μια προσωπικότητα που, αν δεν προέκυπτε αυτή η δουλειά, δεν νομίζω ότι θα είχα την ευκαιρία να μελετήσω τόσο βαθιά», εξήγησε, τονίζοντας τη σημασία του ρόλου για την εμβάθυνσή του στην ιστορική μορφή.