Φοβερό άλμα Τεντόγλου στα 8.46Μ στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα
Πέτυχε την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο, ρεκόρ 2025
Με ένα φοβερό άλμα ο Μίλτος Τεντόγλου στα 8.46μ. στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ομάδων στην Μαδρίτη πέτυχε την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο!
Δεν ήθελα απλά να κερδίσω, να ξέρετε, ήθελα να τους ρίξω αυτό που τους έριξα: 40 πόντους.
Η Ελλάδα δίνει “μάχη” για να παραμείνει στην κατηγορία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων και ο Μίλτος Τεντόγλου έκανε το… καθήκον του και με το παραπάνω στο άλμα εις μήκος, χαρίζοντας 16 σημαντικούς βαθμούς στην Εθνική Ομάδα. Ο “χρυσός” Ολυμπιονίκης του μήκος “πέταξε” στα 8,15 μέτρα στο πρώτο του άλμα, για να… απογειωθεί στη δεύτερη προσπάθειά του στα 8,46 μέτρα και να πετύχει ρεκόρ αγώνων, με την κορυφαία επίδοση στον κόσμο για το 2025.
Ακολούθησε μία άκυρη τρίτη προσπάθεια, αλλά και ένα νέο φοβερό άλμα στα 8,44 μέτρα, στην τέταρτη προσπάθειά του, με τον Μίλτο Τεντόγλου να δείχνει ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Η υπόθεση “πρώτη θέση” είχε φυσικά τελειώσει από νωρίς, με τον Έλληνα πρωταθλητή να… παίζει μόνος του.
Ο Τεντόγλου δεν συνέχισε πάντως τον αγώνα του, καθώς έδειξε να αντιμετωπίζει και κάποιες μικροενοχλήσεις, με αποτέλεσμα να μην κάνει τα δύο τελευταία του άλματα, χωρίς όμως να αλλάξει κάτι στην έκβαση του αγώνα. Στη δεύτερη θέση έμεινε ο Μόντλερ από τη Σουηδία με καλύτερο άλμα στα 8,08 μέτρα, ενώ τρίτος ήταν ο Ιταλός Φουρλάνι με άλμα στα 8,07 μέτρα.
Η Ελλάδα έκανε έτσι ένα σημαντικό… βήμα για την αποφυγή του υποβιβασμού στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων, αλλά παραμένει στη “διακεκαυμένη ζώνη”, καθώς υποβιβάζονται τρεις εθνικές ομάδες.
ο Μίλτος Τεντόγλου δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ:
«Αυτές οι συνθήκες εδώ φαίνονται πολύ δύσκολες, γιατί είχε 38 βαθμούς και πρέπει να κάνεις πολύ καλή διαχείριση ενέργειας, αφού μπορείς να σβήσεις πόλυ γρήγορα, αλλά είναι οι καλύτερες συνθήκες αν θες να κάνεις επίδοση. Μπορεί να είναι λίγο αφόρητες οι συνθήκες, αλλά είναι για καλύτερα. Μπορούσα να κάνω πολύ παραπάνω, έχασα ανάσες.
Η αναμονή για τους 16 αθλητές που συμμετείχαν δεν με επηρέασε, όχι. Ήθελα αρκετή ώρα για να πέσουν οι σφυγμοί μου. Λόγω αυτής της ζέστης πρέπει για λίγο να κάτσεις να ηρεμήσεις. Προσπάθησα και μετά το 8.46 να κάνω κάτι καλύτερο, αλλά δεν πειράζει, ήταν αρκετά καλά. Έκανα ένα άκυρο καλό. Η τέταρτη προσπάθεια ήταν 8.44 αλλά δεν έκανα καλή προσγείωση, το έχασα εκεί. Δεν πειράζει είναι αρκετά καλά και είμαι ευχαριστημένος.
Νιώθουμε λίγο καλύτερα στη διοργάνωση. Ήθελα να μπω σήμερα να τους διαλύσω, για να δείξω μια καλή εικόνα για την ομάδα, δεν ήθελα απλά να κερδίσω, να ξέρετε, ήθελα να τους ρίξω αυτό που τους έριξα: 40 πόντους. Θα κάνω την επόμενη εβδομάδα έναν αγώνα στην Αθήνα, μετά έχω ένα Diamond League και μετά έχω τα πανελλήνια και τα βαλκανικά που γίνονται στην Ελλάδα. Στο βαλκανικό θα είμαι σούπερ, που είναι και στη χώρα μας. Εκεί μπορεί να γίνει πανελλήνιο ρεκόρ. Σήμερα δεν μπορούσα να κάνω πανελλήνιο ρεκόρ, μπορούσα να κάνω 50 και κάτι (σ.σ. πάνω από 8.50μ.)».
Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις