Ενημέρωση με ένα κλικ

Ο δήμος Σιθωνίας απαγορεύει το πότισμα του γκαζόν Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή

Οι παραβάτες που θα πιάνονται κατόπιν ελέγχων που θα διενεργούνται θα τιμωρούνται με βαρύτατα πρόστιμα.

Με την κατάσταση που επικρατεί με τα τερτίπια που κάνει ο καιρός εδώ και πολύ καιρό, έχει βάλει σε μεγάλες ανησυχίες πολλούς δήμους της χώρας.

Πολλοί είναι οι δήμοι που έχουν ήδη εδώ και καιρό αναγκαστεί λόγω της έντονης λειψυδρίας και των προβλημάτων υδροδότησης που επιφέρει, να πάρουν έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της.

Στη Χαλκιδική, σχεδόν στο σύνολο των δήμων αναγκάστηκε το πρόβλημα είναι ορατό με την  διοίκηση του δήμου Σιθωνίας  να λάμβανει μέτρα προκειμένου να εξοικονομήσει το πολύτιμο αγαθό του νερού.

Απαγορεύει το πότισμα του γκαζόν κατά τις ημέρες Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή,  με ανακοίνωση της αντιδημαρχίας,  στην οποία αναφέρονται οι λόγοι που ο δήμος προχωρά στη λήψη μέτρων.

Μάλιστα, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι παραβάτες που θα πιάνονται κατόπιν ελέγχων που θα διενεργούνται θα τιμωρούνται με βαρύτατα πρόστιμα.

Πότισμα γκαζόν: σύστημα ποτίσματος, ακροφύσια και άλλος εξοπλισμός. Πόσο  συχνά πρέπει να ποτίζεται το γκαζόν; Ακροφύσια ψεκασμού και ρυθμός άρδευσης  ανά m2

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Δημήτρης Ζαφείρης αναφέρει:

«Δυστυχώς όσο καλά κι αν νομίσαμε ότι προετοιμαστήκαμε, ήρθαν οι ιδιαίτερες συνθήκες που ζούμε φέτος το καλοκαίρι, η παρατεταμένη ανομβρία, σε συνδυασμό με τη συνεχόμενη αύξηση των καταλυμάτων στον δήμο μας, δημιούργησαν σε κάποιους οικισμούς προβλήματα λειψυδρίας.

Το πρόβλημα δε αυτό, επιδεινώθηκε λόγω των συνεχόμενων διακοπών ρεύματος (ούτε αυτό είναι αρκετό πια) και των συνεχόμενων βλαβών σε ένα απαρχαιωμένο δίκτυο.

Ως εκ τούτου αποφασίσαμε να πάρουμε μέτρα προκειμένου να ανταπεξέλθουμε το πολύ δύσκολο προσεχές διάστημα.

Αποφασίσαμε λοιπόν την απαγόρευση ποτίσματος των γκαζόν κατά τις ημέρες Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, ώστε να βοηθήσουμε ψηλότερα μέρη των οικισμών να έχουν επάρκεια νερού.

Είναι υποχρέωσή μας να πάρουμε τέτοιου είδους μέτρα ώστε να προστατέψουμε συμπολίτες μας αλλά και φιλοξενούμενους στον τόπο μας. Είναι υποχρέωσή σας να σεβαστείτε συμπολίτες και συναδέλφους σας επιχειρηματίες που απλά έτυχε να επιχειρούν σε πιο ψηλά σημεία των οικισμών.

Ενδεικτικό της κατάστασης που βιώνουμε ότι όλες οι γεωτρήσεις μας έχουν αποδυναμωθεί, το δε νερό από τις φυσικές πηγές μας (Πριόνια) πέρυσι τον Αύγουστο παρείχαν στο δίκτυο 50 κυβικά, ενώ αυτή τη στιγμή κάτω από 30 κυβικά με πτωτικές τάσεις.

Παρακαλούμε να κατανοήσετε ΟΛΟΙ την κρισιμότητα της κατάστασης και να συμμορφωθείτε με τις οδηγίες.

Θα γίνονται έλεγχοι και οι παραβάτες θα τιμωρούνται με πολύ ακριβά πρόστιμα.

Διαβάστε εδώ περισσότερα άρθρα

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει