Ενημέρωση με ένα κλικ

Το προφίλ του 44χρονου εκτελεστής του τοπογράφου – Ο«ωραίος George»

Γνωστός στις Αρχές  για το «πλούσιο» ποινικό παρελθόν του, ο 44χρονος που φέρεται ως ο εκτελεστής του  54χρονου  τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη στο Ψυχικό, με καταγωγή από την Ναύπακτο και με πολλούς φίλους στην Πάτρα. Ένας άνδρας που πρόσεχε πάντα την εξωτερική του εμφάνιση και το ντύσιμο του. Οι φίλοι του μάλιστα τον αποκαλούσαν «ωραίο George».

Διατηρούσε στενές επαφές με τη λεγόμενη ελληνική showbiz λόγω της πολύχρονης σχέσης του με γνωστή Ελληνίδα μακιγιέζ. Παλαιότερα δήλωνε εισαγωγέας αυτοκινήτων, σήμερα με τη σύντροφο του ιδιοκτήτης κέντρου αισθητικής.

Η πρώην σύντροφός και μητέρα του παιδιού του μάλιστα τον είχε καταγγείλει για ενδοοικογενειακή βία και είχε μιλήσει δημόσια για την κακοποίηση που είχε δεχτεί. Είχε δηλώσει μάλιστα σε συνέντευξη της: «Πήγαινα στη δουλειά με μαύρα μάτια και σπασμένο χέρι από το ξύλο».

Το όνομά του φιγουράρει σε λίστα 200 ατόμων της νύχτας που εμπλέκονται σε παρανομίες.

Ο 44χρονος ήταν παλιός γνώριμος των Αρχών. Έχει εμπλακεί σε πολύκροτη υπόθεση απαγωγής Έλληνα εφοπλιστή που απασχόλησε την κοινή γνώμη.

Φέρεται να είχε φυσική παρουσία στην υπόθεση  απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου τον Ιανουάριο του 2009 και είχε επίσης σχέσεις με γνωστό Έλληνα βαρυποινίτη – μέλος της λεγόμενης GREEK MAFIA – που σύμφωνα με τις αρχές ήταν ανάμεσα στους ηθικούς αυτουργούς της υπόθεσης.

Πρωτόδικα για αυτή την υπόθεση είχε καταδικάστηκε. Το Σεπτέμβριο του 17 ωστόσο σε δεύτερο βαθμό αθωώθηκε. Την ίδια χρονιά καταδικάστηκε για άμεση συνέργεια για τη δολοφονία 57χρονου επιχειρηματία στην Πεντέλη το Σεπτέμβριο του 2008. Είχε εμπλακεί σε δύο ληστείες σε Πάτρα και Ναύπλιο, ενώ το ποινικό του παρελθόν περιλαμβάνει ξυλοδαρμούς και εκβιάσεις καταστηματαρχών.

Ήταν καταδικασμένος σε ισόβια κάθειρξη, βρισκόταν στις φυλακές της Τίρυνθας και μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες τα βράδια έφευγε από τις φυλακές, πήγαινε έκανε ληστείες και μετά επέστρεφε πάλι χωρίς να ελέγχεται από κανένα.

Το  γεγονός αποκαλύφθηκε μετά από ελέγχους που είχαν πραγματοποιηθεί το 2019,στο χώρο κράτησής του στις φυλακές και είχαν βρει μεγάλο χρηματικό ποσό και κινητό για τα οποία υπήρξαν σοβαρές ενδείξεις ότι σχετίζονταν με ληστεία σε πρακτορείο του ΟΠΑΠ.

Το τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά ζωής ψάχνει να βρει τον άνθρωπο που έδωσε εντολή για το «συμβόλαιο θανάτου» και σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ένας ύποπτος, ο οποίος φέρεται να δραστηριοποιείται στον τομέα των ακινήτων στο νησί της Μυκόνου και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων και ίσως έβλεπε το 54χρονο θύμα ως «ανταγωνιστή».

Το χρονικό της σύλληψης

 

Οι Αρχές συνέλαβαν  κατόπιν σχετικού εντάλματος, τον 44χρονο ύποπτο για την εκτέλεση του 54χρονου.
Στο μεταξύ ο 44χρονος αρνείται κάθε ανάμειξη στη δολοφονία του τοπογράφου, ωστόσο υπάρχουν πολλά στοιχεία σε βάρος του σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Μεταξύ άλλων σημαντικών πληροφοριών για την ταυτότητα του δράστη, ο εκτελεστής, την ημέρα της δολοφονίας, θεωρώντας ότι βρίσκεται αρκετά μακριά από το σημείο που έγινε η δολοφονία, μπήκε σε μια πυλωτή πολυκατοικίας για να πάρει τη μηχανή του, αφήνοντας το σκούτερ που χρησιμοποίησε, με τους αστυνομικούς, που ακολούθησαν τα ίχνη του μέσα από πολλά βίντεο από κάμερες ασφαλείας, να τον εντοπίζουν να μπαίνει στη συγκεκριμένη πυλωτή.

 

Από έρευνα διαπίστωσαν ότι στη συγκεκριμένη πολυκατοικία μένει η σύντροφος του 44χρονου και ότι ο ίδιος είναι γνωστός στις αρχές, από την μεγάλη εγκληματική του δράση και από το γεγονός ότι είναι ισοβίτης. Έτσι και μπήκε στο «μικροσκόπιο» των αρχών.

Οι Αρχές είχαν στη διάθεσή τους ένα ακόμη στοιχείο για τον δράστη και αυτό όπως φαίνεται ήταν  αυτό που το έκαψε και δεν είναι άλλο από τον σωματότυπο του, Σε ένα βίντεο από το σημείο της δολοφονίας, που έχουν στα χέρια τους οι αρχές υ φαίνεται ο δράστης να κατεβαίνει από τη μηχανή του, προκειμένου να σηκώσει διαφημιστική ταμπέλα που έριξε κατά λάθος. η κίνηση αυτή έδωσε σημαντικά στοιχεία για τον δράστη, καθώς τον «πρόδωσε» ο σωματότυπό του.

Διαβάστε εδώ περισσότερα άρθρα

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει