Ενημέρωση με ένα κλικ

Πλοίο της γραμμής προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε ιστιοπλοϊκά στη Σκόπελο(βίντεο)

Πανικόβλητοι οι επιβάτες των ιστιοπλοϊκών  προσπαθούν να κρατηθούν από όπου μπορούν, ήταν γεμάτα από κόσμο που ούρλιαζε έντρομος και από θαύμα δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

«Ουσιαστικά δεν χτύπησε κανείς γιατί τα σκάφη ήταν αραγμένα στο λιμάνι. Εκείνη την ώρα μπήκε  ένα μεγάλο σκάφοςτης ακτοπλοΐας , το οποίο, περνώντας μπροστά από αυτά τα σκάφη που ήταν αραγμένα, έκανε έναν πάρα πολύ μεγάλο κυματισμό, που είχε σαν αποτέλεσμα να μπλέξουν μεταξύ τους άλμπουρα, να γίνουν πολύ μεγάλες ζημιές. Μιλάμε για καταστροφή σε ορισμένα σκάφη και δεδομένου ότι τα περισσότερα από αυτά είναι σκάφη με ναύλα, μιλάμε για μεγάλη ζημιά σε επαγγελματίες», είπε ο Φίλιππος Βιντζηλαίος, πρόεδρος Πανελληνίου Σωματείου Ιδιοκτητών Ιστιοφόρων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η είσοδος στο λιμάνι του Superstar προκάλεσε τέτοιον πανικό και επικίνδυνες καταστάσεις.

«Αυτό το περιστατικό, οφείλω να πω ότι έχει γίνει επανειλημμένες φορές. Και πέρσι είχαμε πάλι το ίδιο φαινόμενο όπου 26 σκάφη είχαν ακριβώς το ίδιο θέμα, με αποτέλεσμα να υποβληθούν πάρα πολλές μηνύσεις κατά της εταιρείας και γενικότερα για αποζημιώσεις οι οποίες ήταν μεγάλες. Είναι ένα θέμα το οποίο έχουν αρχίσει με συζήτηση και με ασφαλιστικές εταιρείες, έχουν προβληματιστεί πάρα πολύ και οι ίδιες οι ασφαλιστικές εταιρείες γιατί αυτό κάποιος τα πληρώνει», συμπλήρωσε ο κ. Βιντζηλαίος.

Κι όλα αυτά, την ώρα που το κόστος για ταξίδι με πλοίο ακόμα και για έναν επιβάτη είναι δυσβάστακτο.

 

Διαβάστε εδώ περισσότερα άρθρα

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει