Ενημέρωση με ένα κλικ

Το “Mea culpa” του Κασσελάκη στους εργαζομένους της Αυγής

Mea culpa (λάθος μου) αν δεν είχαμε συζήτηση πριν

Εργαζόμενοι της εφημερίδας “Αυγή” συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κουμουνδούρου καθώς περίμεναν τον Στέφανο Κασσελάκη   ο οποίος είχε την συνεδρίαση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος.

Οι εργαζόμενοι έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας να ανακληθεί η απόφαση για το “λουκέτο” στην ημερήσια έκδοση και να λάβουν τα δεδουλευμένα που τους οφείλονται.

Στη συγκέντρωση είχαν στο πλευρό τους εργαζόμενους από τον Ρ/Σ “Στο Κόκκινο” και άλλα Μέσα Ενημέρωσης, καθώς και εργαζόμενους από άλλους κλάδους και σωματεία.

Εκεί, όταν έφθασε και ο Στέφανος Κασσελάκης, οι εργαζόμενοι είχαν έναν διάλογο μαζί με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Θα μας βρεις απέναντι για το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της Αυγής“, είπαν στον Στέφανο Κασσελάκη εργαζόμενοι στην ιστορική εφημερίδα, οι οποίοι τον περίμεναν έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου.

Εργαζόμενος είπε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι η εφημερίδα λοιδορείται όταν λέγεται ότι πουλάει 400 φύλλα και πρόσθεσε ότι δεν υπολογίζεται η σημασία της και η επιδραστικότητά της στον πολιτισμό, στην κοινωνία και στο ίδιο το κόμμα.

Ο κ. Κασσελάκης τόνισε ότι “η αναστολή της εκτύπωσης του έντυπου φύλλου του καθημερινού δεν σημαίνει ότι απολύεται κανείς”.

“Εάν υπάρχουν πόροι να συνεχίσουμε το καθημερινό, μακάρι να το συνεχίσουμε”, σχολίασε, προσθέτοντας ότι

“για το προσωπικό κομμάτι του κάθε εργαζομένου θα κάνουμε τα πάντα για να μπορέσετε να παραμείνετε και να συνεχίσουμε”.

Είπε πως σε ό,τι αφορά το καθημερινό φύλλο το ζήτημα είναι κυριολεκτικά το κόστος της εκτύπωσης και ότι δεν είναι θέμα πολιτικής βούλησης της διοίκησης ή του μετόχου. Τόνισε μεταξύ άλλων ότι “σε καμία περίπτωση οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να την πληρώσετε για οφειλές του κόμματος προς εσάς“.

Εργαζόμενος Αυγής: Σε εμάς στηρίχθηκε η προεκλογική σας εκστρατεία, το ποσοστό που πήρατε που δεν θα το σχολιάσω, οφείλεται και σε εμάς.
Κασσελάκης: Δεν την κλείνω εγώ την Αυγή. Είμαι μαζί σας ψυχικά.
Εργαζόμενος Αυγής: Δεν το πιστεύω… Είμαι 20 χρόνια εργαζόμενος στην Αυγή, δεν έχει ληφθεί ποτέ τέτοια απόφαση δεν έχει γίνει ποτέ με τέτοιον τρόπο η ανακοίνωση ότι κλείνει η εφημερίδα. Να μην μιλά κανείς για την επιδραστικότητα της, τον πολιτισμό, σε εσάς, το ίδιο το κόμμα;
Κασσελάκης: Έχεις απόλυτο δίκιο. Δεν έχουμε τα χρήματα να πληρώνουμε την εκτύπωση. Είμαστε εδώ και είμαι εδώ να κάνουμε ό,τι μπορούμε.

Mea culpa αν δεν είχαμε συζήτηση πριν, συμπλήρωσε

Eργαζόμενος Αυγής: Με εμάς δεν είχατε συζητήσει

Κασσελάκης: Κατανοητό, είναι λάθος μου…

Διαβάστε εδώ περισσότερα άρθρα

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει