Ενημέρωση με ένα κλικ

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: 19 παιδικές χαρές με πρόσβαση και για ΑμεΑ

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με υπεύθυνο υλοποίησης της Πράξης τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Έργων Βασίλη Γιαννόπουλο, προχωρά και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες, στην δημιουργία 19 παιδικών χαρών με πρόσβαση και σε άτομα με αναπηρία,  όπως αποφασίστηκε κατά την έγκριση της σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης.

Η Περιφέρεια αναλαμβάνει την υλοποίηση του έργου και οι δήμοι, από πλευράς τους ως Κύριοι του έργου, έχουν προσδιορίσει, με σχετικές αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων τους, τους χώρους που θα διαμορφωθούν οι Παιδικές Χαρές.

Το έργο προβλέπει τη δημιουργία 19 Παιδικών Χαρών, οι οποίες θα έχουν κοινά χαρακτηριστικά στο σύνολό τους, σε όλους τους δήμους της ΠΔΕ. Θα γίνει εγκατάσταση πιστοποιημένων οργάνων, όπως επίσης και ειδικό δάπεδο, για την ασφαλή παραμονή και ψυχαγωγία όλων των παιδιών αλλά και παιδιών ΑμεΑ, ενώ θα γίνουν και οι απαιτούμενες παρεμβάσεις προκειμένου να εξασφαλιστεί η προσβασιμότητα από τους κοινόχρηστους χώρους (πλατείες, δρόμους κλπ) που βρίσκονται πέριξ αυτών.

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Παιδικές χαρές για παιδιά ΑμεΑ σε 19 Δήμους –  Ορίστηκε ο τεχνικός σύμβουλος - dete.gr

Παιδικές Χαρές ΑμΕΑ: Οι διευθύνσεις της αρμονικής συνύπαρξης όλων των  παιδιών

Παιδική Χαρά ΑμεΑ Δήμου Κηφισιάς - NEVRONAS

Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν έχουν συνολικό προϋπολογισμό 1.989.746 ευρώ, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης.

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, προχωρά σ’ αυτή την σημαντική παρέμβαση σε όλους τους δήμους της, υπηρετώντας και τον στρατηγικό της στόχο για την βελτίωση – με όποιο τρόπο μπορεί – της καθημερινότητας των πολιτών. Η δράση αυτή έχει πιλοτικό χαρακτήρα, καθώς ουσιαστικά θα δημιουργήσει έναν “οδηγό” για τους δήμους, ώστε να μπορέσουν να την αναπτύξουν περαιτέρω με τη δημιουργία αντίστοιχων χώρων και σε άλλες πόλεις και κοινότητες, στα γεωγραφικά – διοικητικά τους όρια», σχολιάζει ο Αντιπεριφερειάρχης κ.Γιαννόπουλος.

Διαβάστε εδώ περισσότερα άρθρα

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει