Ενημέρωση με ένα κλικ

Παναθηναϊκός: Κατοστάρα και του έμεινε ο Προμηθέας!

Ο Παναθηναϊκός έκλεισε τη θέση του στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, επικρατώντας του Λαυρίου με το εμφατικό 108-71, και διασταυρώνει τα ξίφη του με τον Προμηθέα. Οι “πράσινοι” είχαν από την αρχή του αγώνα τον έλεγχο, όπου το διατήρησαν μέχρι και το τέλος.

Το Τριφύλλι είχε πλουραλισμό στην επίθεση, καθώς για ένα ακόμα παιχνίδι είχε συνολικά 6 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων. Κορυφαίος ήταν ο Σαντ Ρος με 18 πόντους (5/7 τριπ), ενώ ακολούθησαν με 19π ο Μπέντιλ, ο Ουάιτ με 15 (4/5 τριπ), Μήτογλου με 16 και Παπαπέτρου – Χεζόνια με 12 και 14 πόντους έκαστος.

Το ματς

Με τους Σαντ Ρος, Χεζόνια, Παπαπέτρου, Ουάιτ και Παπαγιάννης ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ την αναμέτρηση με το Λαύριο και στα πρώτα λεπτά του αγώνα οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ (7-6) στο 4’, με το ματς να είναι πραγματικό ντέρμπι.

Παρόλα αυτά οι “πράσινοι” άρχιζαν ξεφεύγουν και στο 7’ έγινε το 18-12, με τον Ουάιτ να είναι ο ηγέτης του Τριφυλλιού με 9 πόντους. Έτσι ο Παναθηναϊκός κατάφερε να χτίσε ένα σερί (14-6) και έβαλε από νωρίς κάποιες βάσεις.

Έτσι το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με τους γηπεδούχους να βρίσκουν ρυθμό από τα από τα μέσα της περιόδου, έχοντας φτιάξει διψήφια διαφορά από πολύ νωρίς, μιας και βελτίωσαν την άμυνα τους σε καίριο σημείο.

Τα πράγματα δεν άλλαξαν στη συνέχεια, με τον Παναθηναϊκό να κρατά τον έλεγχο του παιχνιδιού, με τον Όντεντ Κάτας να κάνει rotation, προκειμένου να έχει ετοιμοπόλεμους τους παίκτες του. Στο 13’ το σκορ έγινε 34-19, από τα δύο τρίποντα των Παπαπέτρου και Ουάιτ ανοίγοντας έτσι τη… ψαλίδα.

Η ευστοχία του Τριφυλλιού από τα 6.75 (7/13 56%) ήταν η αιτία που οι “πράσινοι” ήταν οι απόλυτοι ρυθμιστές του παιχνιδιού και ο Μήτογλου από το ζωγραφιστό έκανε το ανέβασε τη διαφορά στο +15 (42-27) στο 16’ και από κει και μετά τη σκυτάλη πήρε ο Μπέντιλ, ο οποίος με 8 σερί πόντους και 10 συνολικά, διεύρυνε το σκορ.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το πρώτο ημίχρονο να είναι από τα καλύτερα του Παναθηναϊκού στη σεζόν, καθώς κατάφερε να “χτίσει” διαφορές άνω των 15 πόντων από πολύ νωρίς και έτσι οι δύο ομάδες πήραν την άγουσα για τα αποδυτήρια με το σκορ στο 53-37.

Το Τριφύλλι συνέχισε από κει που σταμάτησε. Στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου το σκορ ήταν 60-39, αλλά το Λαύριο αντέδρασε και με ένα 10-0 σερί, κατέβασε τη διαφορά στους 11, μιας και οι παίκτες του Εξάστερου έκαναν μαζεμένα 5 “παιδικά” λάθη και οι αντίπαλοι τους τα εκμεταλλεύθηκαν στο έπακρο.

Η βολή του Παπαγιάννη και το τρίποντο του Σαντ Ρος, επανέφερε κάπως την τάξη των πραγμάτων, καθώς έφτασε ξανά το σκορ στο +15 (64-49) στο 26’, αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν αρκετά βελτιωμένοι, πιέζοντας στην προσωπική άμυνα, κερδίζοντας μάλιστα και τις μονομαχίες.

Σαντ Ρος και Παπαπέτρου ανέβασαν εκ νέου τη διαφορά στους 17 (71-54) και έτσι οι “πράσινοι” ήταν με το ένα πόδι στην… πρόκριση στον τελικό, καθώς προηγούνταν με 74-56.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός έκανε… πάρτι. Με το σκορ να πηγαίνει για πρώτη φορά πάνω από τους 20 πόντους (82-60) στο 32′, είχε “σφυχταγγαλιάσει” την πρόκριση για τον τελικό, θέλοντας μάλιστα να πάρει τη νίκη με εμφατικό τρόπο.

Ήταν χαρακτηριστικό πως στο 37′ το σκορ είχε στους +30 (98-68) και ήταν ζήτημα χρόνου να φτάσει στην 100αρα. Ο Μακ με τρίποντο ανέβασε το κοντέρ πάνω από τους 100 και ο Παναθηναϊκός πήρε άνετα το εισιτήριο για τον τελικό, επικρατώντας του Λαυρίου με 108-71.

Τα δεκάλεπτα: 27-16, 53-37, 74-56, 108-71

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει