Ενημέρωση με ένα κλικ

Κικίλιας: “Δεν πρέπει να χαλαρώσουμε”

Ο δείκτης θετικότητας παρουσιάζει σταθεροποίηση με τάση υποχώρησης, ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά την ενημέρωση για την πανδημία.

Ο δείκτης υπολογίζεται στο  4,85%. Υποχώρηση παρουσιάζουν και τα ενεργά κρούσματα, φτάνοντας τα 27.462 ενεργά κρούσματα. Σταθεροποίηση σύμφωνα με τον υπουργό παρουσιάζεται και σε όλες τις περιφέρειες με εξαίρεση την Κ.Μακεδονία και Θράκη όπου παρατηρείται αυξημένη τάση και αυτό πιέζει τα Νοσοκομεία.

Σταθεροποιητική τάση παρουσιάζεται και στην Αττική κάτι που χαρακτήρισε ελπιδοφόρο, ωστόσο δεν πρέπει να εφησυχάσουμε, είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Συνέστησε ιδιαίτερη προσοχή και αυστηρή τήρηση των μέτρων. Αναφερόμενος στους εμβολιασμούς είπε ότι η διαδικασία προχωρά κανονικά, όπως επίσης και οι παραλαβές των εμβολίων.

Αρχικά είπε: «Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, τα ενεργά κρούσματα σήμερα είναι 27.462, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα ήταν πάνω από 30.000», ενώ συνέχισε ο υπουργός Υγείας, που μίλησε για καλυτέρευση της επιδημιολογικής εικόνας σε όλη τη χώρα, πλην περιοχών στην κεντρική Μακεδονία.

«Θέλω να σταθώ στην Αττική και η επιδημιολογική εικόνα δείχνει σταθεροποιητικές τάσεις, κάτι που είναι ελπιδοφόρο. Είναι όμως μια εύθραυστη ισορροπία. Δεν πρέπει να χαλαρώσουμε. Τώρα περισσότερο από ποτέ δεν πρέπει να επιτρέψουμε στον κορονοϊό να μετατρέψει αυτή την συγκρατημένη αισιοδοξία σε απειλή», είπε ακόμη ο Βασίλης Κικίλιας.

1,2 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων της Pfizer αναλογούν στην χώρα μας ως τον Ιούνιο από τις επιπλέον 50 εκατομμύρια δόσεις που εξασφάλισε η ΕΕ, σύμφωνα με τον υπουργό, ο οποίος ακόμη τόνισε επίσης πως στην Ελλάδα έχουν γίνει μέχρι στιγμής πάνω από 2,2 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων (σ.σ. πρώτη και δεύτερη δόση, συνολικά).

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει