Ενημέρωση με ένα κλικ

Μητσοτάκης: Ο πρωτογενής τομέας κεντρικός πυλώνας της αναπτυξιακής στρατηγικής

Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βρέθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο των επισκέψεών του σε υπουργεία που απέκτησαν νέα πολιτική ηγεσία, με την οποία συζήτησε τις προτεραιότητες του χαρτοφυλακίου της για το επόμενο διάστημα.

Με τη συνεργασία του αυτή ολοκληρώθηκαν οι επαφές που είχε ο πρωθυπουργός με τις ηγεσίες υπουργείων που ανέλαβαν πρόσφατα τα νέα τους καθήκοντα.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τον απολογισμό του 2020 και το επικαιροποιημένο σχέδιο δράσης για το 2021 που έχει ως προτεραιότητα τη στήριξη του Έλληνα παραγωγού, την ανάδειξη των προϊόντων του τόπου μας και ως προϋπόθεση, την ενίσχυση του παραγωγικού μοντέλου.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ενημέρωσε επίσης τον πρωθυπουργό για τις στρατηγικές της κατευθύνσεις όπως η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των εξαγωγών και η ελληνική διατροφή.

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, το Μέγαρο Μαξίμου έχει θέσει φιλόδοξους στόχους καθώς ο πρωτογενής τομέας είναι βασικός πυλώνας της αναπτυξιακής στρατηγικής για την ερχόμενη πενταετία. Ο πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην εκπαίδευση που πρέπει να δίνεται στους αγρότες με αιχμή το εισόδημα μέσω αρωγών.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε ξεχωριστά και στις αποζημιώσεις κάτι που έχει ειδικό βάρος καθώς αύριο θα επισκεφθεί τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα προκειμένου να διαπιστώσει την πρόοδο των έργων αποκατάστασης σε περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία «Ιανός» και να συζητήσει με τους παραγωγικούς φορείς ό, τι αφορά την πορεία των αποζημιώσεων.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει