Ενημέρωση με ένα κλικ

Η ανακοίνωση για τα 60 κρούσματα κορονοϊόυ στο ίδρυμα «Αγιος Παντελεήμων»

Σύμφωνα με την κ.Νάκου, τα περισσότερα κρούσματα στον «’Αγιο Παντελεήμονα» είναι ασυμπτωματικά. Έχουν παρέλθει οι 14 ημέρες καραντίνας τους και ξεκινά η αρνητικοποίηση τους.

Συγκεκριμένα, σε κάποιες περιπτώσεις με πιο ανησυχητικά υποκείμενα νοσήματα βρίσκονται από την πρώτη στιγμή σε νοσοκομεία της πόλης για παρακολούθηση της υγείας τους. Μάλιστα, “έχουμεήδη και τα πρώτα εξιτήρια”, δήλωσε η κ. Νάκου.

Να σημειωθεί ότι, οι περισσότεροι ασυμπτωματικοί αναρρώνουν σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους μέσα στο «’Αγιος Παντελεήμων».

Το Παράρτημα «Αγιος Παντελεήμων» αποτελεί τη μεγαλύτερη δομή του ΚΚΠΚΜ. Φιλοξενεί περίπου 300 περιθαλπόμενους και απασχολεί σχεδόν 200 εργαζόμενους, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Όπως εξηγεί η κ. Νάκου:

«Από τα 60 κρούσματα που εντοπίστηκαν σε αλλεπάλληλους και συνεχείς ελέγχους του ΕΟΔΥ, οι οποίοι και συνεχίζονται αδιάκοπα και συστηματικά, τα ενεργά κρούσματα, δηλαδή αυτά που δύνανται να μεταδίδουν τον ιό, είναι τα τελευταία 24. Από τα 60 κρούσματα έχουν ήδη καταστεί αρνητικά, έπειτα από τα σχετικά τεστ, τα 16. Αναμένονται νέα αποτελέσματα από τεστ στις 28 Νοεμβρίου, οπότε και τα αρνητικά θα αυξηθούν. Παράλληλα, 26 εργαζόμενοι του “Αγίου Παντελεήμονα” βρίσκονται εκτός υπηρεσίας λόγω συμπτωμάτων ή θετικού αποτελέσματος. Τα δύο κύματα κρουσμάτων ουσιαστικά προκύπτουν το μεν πρώτο από τις 2 Νοεμβρίου και μετά όταν εντοπίζεται η πρώτη θετική εργαζόμενη και από τις 14 Νοεμβρίου και έπειτα όταν και εντοπίζεται και δεύτερη θετική εργαζόμενη. Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες συμπληρώθηκε η παρέλευση 14 ημερών από την εύρεση των πρώτων κρουσμάτων και στις 28 Νοεμβρίου θα ολοκληρωθεί η καραντίνα της πλειοψηφίας των νοσούντων».

Θάνατος 46χρονης εργαζόμενης

Η κ. Νάκου εξηγεί ότι 30/10 πραγματοποιήθηκε προληπτικός έλεγχος στον «’Αγιο Παντελεήμονα» σε όλους τους εργαζόμενους και ήταν όλοι αρνητικοί. Η 46χρονη, που είχε υποκείμενα νοσήματα, έλαβε άδεια ρεπό. Ωστόσο, στις 4 Νοεμβρίου ενημέρωσε την υπηρεσία ότι είναι εμπύρετη και από τότε δεν επέστρεψε στην εργασία της. Τις επόμενες ημέρες μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και αφού επιδεινώθηκε η κατάσταση της στις 22 Νοεμβρίου δυστυχώς κατέληξε.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More