Ενημέρωση με ένα κλικ

Το εμβόλιο Οξφόρδης-AstraZeneca προκαλεί ισχυρή ανοσοαπόκριση στους ηλικιωμένους

Θετικά νέα στο “πεδίο μάχης” κατά του κορονοϊού, καθώς τα πρώτα αποτελέσματα των δοκιμών του πειραματικού εμβολίου που αναπτύσσει το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σε συνεργασία με την AstraZeneca Plc δείχνουν ότι προκαλεί ισχυρή ανοσοαπόκριση στους ηλικιωμένους.

Την πληροφορία μετέδωσαν σήμερα οι  Financial Times υποστηρίζοντας, ότι τα αποτελέσματα των δοκιμών φανερώνουν, ότι το πειραματικό αυτό εμβόλιο ενεργοποιεί προστατευτικά αντισώματα και λεμφοκύτταρα στις μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες.

Υπό αυτό το πρίσμα, οι προαναφερόμενες διαπιστώσεις έρχονται σε πλήρη ταύτιση με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα τον Ιούλιο, τα οποία δείχνουν ότι το εμβόλιο προκάλεσε «ισχυρές ανοσοαποκρίσεις» σε ομάδα υγειών ενηλίκων 18 ως 55 ετών.

Να σημειωθεί, ότι η εφημερίδα προειδοποιεί ότι τα θετικά τεστ ανοσογονικότητας δεν παρέχουν εγγυήσεις ότι το εμβόλιο θα αποδειχθεί εν τέλει ασφαλές και αποτελεσματικό στους ηλικιωμένους.

Όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η AstraZeneca, η οποία αναπτύσσει το εμβόλιο αυτό με ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, θεωρείται ένας από τους πρωτοπόρους στον αγώνα για την δημιουργία ενός εμβολίου που θα προστατεύει από την COVID-19.

Εν κατακλείδι, περισσότερες πληροφορίες αναμένεται να δημοσιευτούν προσεχώς σε κλινική επιθεώρηση. Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και η AstraZeneca δεν έχουν μέχρι στιγμής απαντήσει σε αίτημα του Reuters να σχολιάσουν την είδηση αυτή.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει