Ενημέρωση με ένα κλικ

Δερμιτζάκης: “Το παιχνίδι για τον κορονοϊό χάθηκε τον Ιούλιο”

Στην πρωινή εκπομπή του “OPEN” βρέθηκε ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης, όπου αναφέρθηκε στην του κορονοϊού και στην αύξηση των κρουσμάτων από τον Ιούλιο και μετά, τονίζοντας πως το “παιχνίδι” χάθηκε τότε.

Ο κ. Δερμιτζάκης σημείωσε πως υπήρξε αργοπορία στη λήψη μέτρων: «Έπρεπε να είχαμε πάρει πιο πολλά μέτρα και πιο γρήγορα», ενώ για την Αττική, που πλέον είναι ο κύριος όγκος κρουσμάτων επεσήμανε: «θα πρέπει να φοράμε μάσκα παντού. Ακόμα και στο δρόμο, ειδικά στο κέντρο της Αθήνας που κινείται πολύς κόσμος. Θα πρέπει να φοράμε μάσκα καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής μας με άλλα άτομα. Οπουδήποτε. Είτε είμαστε μέσα είτε είμαστε έξω».

Για τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς, ξεκαθάρισε ότι «απαγορεύεται δια ροπάλου η προσωπίδα. Κανονική μάσκα μόνο θα πρέπει να φοράνε οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία. Είναι δύσκολο, αλλά θα πρέπει να το συνηθίσουν και να βρουν τους τρόπους».

Παρόλα αυτά  δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για τα σχολεία, αλλά και πως εκεί μπορεί να υπάρξει ένα φρένο, λέγοντας πως; «όπως είναι τα σχολεία τώρα οργανωμένα, ίσως καταφέρουμε να μειώσουμε τα κρούσματα».

Οσον αφορά στο θέμα που προέκυψε με τον Γιώργο Κουμουτσάκο και τη Θεία Μετάληψη, τόνισε ότι «τυπικά, δεν απαγορεύεται, άρα ο κ. Κουμουτσάκος δεν παραβίασε κάποιον νόμο», αλλά ξεκαθάρισε ότι: «Αντίστοιχα… φάουλ έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της πανδημίας. Αυτά τα μπρος-πίσω μας έφεραν εδώ που βρισκόμαστε σήμερα. Χάσαμε το παιχνίδι τον Ιούλιο που χαλάρωσαν τα μέτρα. Χάσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας και η επαναφορά της, είναι πολύ δύσκολη».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει