Ενημέρωση με ένα κλικ

Κέρκυρα: Σαρωτικοί έλεγχοι ΕΟΔΥ σε Πυροσβεστική

Δείγματα από το σύνολο της πυροσβεστικής δύναμης της Κέρκυρας, εκτός από τα κλιμάκια της υπηρεσίας στην περιφέρεια, θα λάβουν τα υγειονομικά στελέχη του ΕΟΔΥ, μετά τα δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα covid-19 στο σταθμό της Π.Υ. στον αερολιμένα.

Η ύπαρξη των κρουσμάτων έχει προκαλέσει αναστάτωση στην υπηρεσία, εξαιτίας του γεγονότος ότι υπήρξε συγχρωτισμός των πυροσβεστών του αεροδρομίου με τους άνδρες του πυροσβεστικού σταθμού της πόλης, αφού οι πρώτοι αποτελούν ως εφεδρεία της κεντρικής υπηρεσίας κατά τη διάρκεια μεγάλων πυρκαγιών, όπως η πρόσφατη στον Ερημίτη.

Προκειμένου να υπάρξει ηρεμία στους πυροσβέστες και τις οικογένειές τους, προκρίθηκε η λύση της συνολικής εξέτασης του προσωπικού.

Σήμερα, εξάλλου, συνεργείο του ΕΟΔΥ θα μεταβεί στο χωριό των Κουραμάδων προκειμένου να λάβει δείγματα από ένα μεγάλο μέρος των κατοίκων της κοινότητας, στην οποία έχουν καταγραφεί τρία θετικά κρούσματα, γεγονός που, όπως είναι φυσικό, πυροδότησε έντονη ανησυχία.

Προχθές, εξάλλου, ο πρόεδρος των Κουραμάδων με ανακοίνωσή του ζήτησε τη λήψη δειγμάτων από το σύνολο των επαφών των τριών συγχωριανών του, καθώς και την εξέταση μεγάλου μέρους των 150 κατοίκων  του οικισμού, ώστε να επανέλθει η ηρεμία στο χωριό της Μέσης Κέρκυρας.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει