Ενημέρωση με ένα κλικ

Financial Times: Η Βρετανία έχει στην πραγματικότητα τη μεγαλύτερη παγκοσμίως θνησιμότητα από κορονοϊό

Συγκριτική ανάλυση της εφημερίδας Financial Times σε 19 χώρες, αποκαλύπτει ότι, η Βρετανία έχει τη μεγαλύτερη στον κόσμο αναλογία συνολικών θανάτων από τον κορονοϊό αναλογικά με τον πληθυσμό της.

Η Βρετανία κατέγραψε 59.537 θανάτους περισσότερους από τους συνήθεις κατά το διάστημα μετά τις 20 Μαρτίου, πράγμα που σημαίνει ότι ο κορονοϊός συνολικά στη χώρα σκότωσε άμεσα ή έμμεσα 891 ανθρώπους ανά εκατομμύριο πληθυσμού.

Ο απόλυτος αριθμός των επιπρόσθετων θανάτων στη Βρετανία εν μέσω πανδημίας είναι ο υψηλότερος στην Ευρώπη και ο δεύτερος μεγαλύτερος στον κόσμο μετά τις ΗΠΑ.

Η ανάλυση βασίστηκε σε στοιχεία των εθνικών στατιστικών υπηρεσιών των 19 χωρών (μεταξύ των οποίων όλες οι ευρωπαϊκές που επλήγησαν άσχημα από την πανδημία), για τις οποίες ήταν δυνατό να γίνουν αξιόπιστες συγκρίσεις.

Η μελέτη βασίζεται στα στοιχεία υπερβάλλουσας θνησιμότητας, δηλαδή στον αριθμό των παραπάνω θανάτων που έχουν συμβεί στη διάρκεια της πανδημίας σε σχέση με το μέσο όρο των τελευταίων πέντε ετών. Η υπερβάλλουσα θνησιμότητα υπολογίζεται αν από τον συνολικό αριθμό θανάτων στη διάρκεια μιας περιόδου αφαιρεθεί ο μέσος αριθμός των ανθρώπων που πέθαναν την ίδια περίοδο κατά τα προηγούμενα πέντε χρόνια.

Η ανάλυση δείχνει επίσης ότι ο χρόνος επιβολής των περιοριστικών μέτρων ήταν ο καθοριστικός παράγοντας για τον αριθμό των επιπλέον θανάτων. Όσο νωρίτερα μια χώρα αντέδρασε τόσο μικρότερη ήταν η υπερβάλλουσα θνησιμότητα, όπως τονίζουν οι FT.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει