Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊός: Ξεπέρασαν τις 180.000 παγκόσμια οι νεκροί

Πάνω από 2,6 εκατομμύρια τα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Η πανδημία του κορονοϊού συνεχίζει να τρομάζει και να εξαπλώνεται στον πλανήτη, με τα κρούσματα παγκοσμίως να αυξάνουν, φθάνοντας πλέον στα 2.611.182, ενώ οι θάνατοι ανήλθαν στους 181.235 σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση του πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Στις ΗΠΑ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 834.858.

Οι θάνατοι στη χώρα ξεπέρασαν σήμερα τις 45.000 σύμφωνα με καταμέτρηση που πραγματοποιεί το πρακτορείο Reuters.

Στον θλιβερό απολογισμό των νεκρών, ακολουθούν:

  • η Ιταλία με 25.085
  • η Ισπανία με 21.717
  • η Γαλλία με 21.340 και
  • το Ηνωμένο Βασίλειο με 18.100

Παρά την αύξηση κρουσμάτων και νεκρών, οι κυβερνήσεις σε Ευρώπη και ΗΠΑ σχεδιάζουν οδικό χάρτη χαλάρωσης του lockdown, γιατί φοβούνται μόνιμη ζημιά στην οικονομία.

Έφθασαν τους 21.340 οι θάνατοι στη Γαλλία

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα 22 Απριλίου, το βράδυ ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων στην Γαλλία που έχουν χάσει τη ζωή τους από τις αρχές Μαρτίου από την πανδημία του κορονοϊού, ανέρχεται σε 21.340.

Τις τελευταίες 24 ώρες, όπως δήλωσε σήμερα ο γενικός διευθυντής Υγείας της χώρας, Ζερόμ Σαλμόν, καταγράφηκαν 544 θάνατοι.

Η πίεση ωστόσο στα νοσοκομεία συνεχίζει να μειώνεται, με τον αριθμό των ασθενών που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας να καταγράφει συνεχή πτώση τις δύο τελευταίες εβδομάδες.

Συνολικά, 13.236 άνθρωποι έχουν πεθάνει σε νοσοκομεία, 336 περισσότεροι από χθες, και 8.104 σε οίκους ευγηρίας και άλλα κέντρα φροντίδας (+208) ανέφερε ο Σαλμόν, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

Οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ ανέρχονται σε 5.218, περίπου 2.000 λιγότεροι από ό,τι δύο εβδομάδες νωρίτερα.

Ένας θάνατος και έξι νέα κρούσματα σήμερα στην Κύπρο

Ακόμη ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από τον νέο κορονοϊό στην Κύπρο, ενώ κατεγράφησαν μόλις 6 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο.

Σύμφωνα με τα δεδομένα από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας, τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού SARS-CoV-2 είναι 6 από σύνολο 1,441 εργαστηριακών διαγνώσεων.

Σύμφωνα με τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης, τα νέα περιστατικά COVID-19 κατανέμονται ως εξής:

  • Από το πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας για την εξέταση 20,000 επαγγελματιών έχουν ολοκληρωθεί σήμερα 705 εργαστηριακές διαγνώσεις από τα συμβαλλόμενα εργαστήρια, χωρίς κανένα θετικό περιστατικό,
  • Από σύνολο 233 διαγνώσεων από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, τα 3 περιστατικά ήταν θετικά,
  • Από σύνολο 126 διαγνώσεων από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, εντοπίστηκε 1 κρούσμα,
  • Από τα άτομα που επέστρεψαν από το εξωτερικό της προηγούμενες μέρες δεν ολοκληρώθηκε καμία εργαστηριακή εξέταση,
  • Από σύνολο 144 εργαστηριακών εξετάσεων από ιδιωτική πρωτοβουλία, εντοπίστηκε 1 κρούσμα, και
  • Από σύνολο 233 εργαστηριακών εξετάσεων εργαζομένων στον ΟΚΥπΥ, εντοπίστηκε 1 θετικό αποτέλεσμα. Πρόκειται για επαγγελματία υγείας στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας. Ο ΟΚΥπΥ έχει ήδη ενημερωθεί και προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες με βάση το πρωτόκολλο.

Από το πρόγραμμα των 20.000 εργαστηριακών διαγνώσεων ολοκληρώθηκαν από το Σάββατο, 11 Απριλίου, και μέχρι σήμερα η ώρα 4 το απόγευμα, συνολικά 11.318 εργαστηριακές εξετάσεις.

Με βάση και τα σημερινά δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 790 (περιλαμβανομένων και των δέκα που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις).

Το υπουργείο Υγείας της Κύπρου επισημαίνει ότι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων ημερών σχηματίζουν μια ιδιαίτερα ενθαρρυντική εικόνα και επιβεβαιώνουν την αποτελεσματικότητα της στρατηγικής που ακολουθείται.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει