Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊός: 121 νεκροί και 2.401 κρούσματα στην Ελλάδα!

156 τα νέα κρούσματα - 59 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι

Στα 156 ανέρχονται σύμφωνα με την ανακοίνωση του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας και επικεφαλής του ΕΟΔΥ, Σωτήρη Τσιόδρα, τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στη χώρα μας στους 2.401.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, οι 59 από τους ασθενείς που νοσηλεύονται είναι διασωληνωμένοι, σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας.

Από τις ΜΕΘ εξήλθαν 46 ασθενείς, που κατάφεραν να νικήσουν τον κορονοϊό.

Οι νεκροί από την πανδημία κορονοϊού, σύμφωνα με την ενημέρωση του κ. Τσιόδρα, στην Ελλάδα έφτασαν τους 121!

Σε καραντίνα τα χωριά Ζουμπούλι και Αρναούτι Ξάνθης λόγω κορονοϊού

Ο κ. Τσιόδρας στην καθημερινή καθιερωμένη ενημέρωση, ανακοίνωσε επίσης την πλήρη απαγόρευση εισόδου και εξόδου για 14 ημέρες στα χωριά Ζουμπούλι και Αρναούτι της Ξάνθης.

Στα δύο χωριά του δήμου Μύκης στην Ξάνθη ανιχνεύθηκε κορονοϊός και κατά συνέπεια τίθενται σε καραντίνα.

Σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο, Σωτήρη Τσιόδρα, η καραντίνα θα ισχύσει για 14 ημέρες και απαγορεύεται πλήρως η είσοδος και έξοδος στα δύο χωριά.

Η απόφαση, όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, λήφθηκε σε συνεννόηση με τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και τον δήμαρχο Μύκης μετά την ανίχνευση πολλών θετικών και ύποπτων κρουσμάτων του ιού.

Τέλος ο δήμος θα αναλάβει την τροφοδοσία και την παροχή πρώτων βοηθειών για τους 250 κατοίκους των δύο χωριών.

Στο ινφογράφημα με το ημερήσιο δελτίο COVID-19 της Ζωής Κατσιγιάννη, βλέπουμε αναλυτικά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα και τους νεκρούς από την πανδημία του κορονοϊού σε ολόκληρη την Ελλάδα, ανά κάθε νομό, όπως έχουν δημοσιευτεί από το υπουργείο Υγείας, αλλά και στον κόσμο.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει