Ενημέρωση με ένα κλικ

Δήμος Μύκης: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω κορονοϊού!

Χαρδαλιάς: Απαγορεύεται η οποιαδήποτε μετακίνηση όλων των κατοίκων της περιοχής

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε πως λόγω της εμφάνισης αρκετών κρουσμάτων κορονοϊού, η κοινότητα Εχίνου του Δήμου Μύκης στην Ξάνθη, κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Όπως δήλωσε στην σημερινή ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας ο κ. Χαρδαλιάς, από σήμερα στις 6 το απόγευμα και για δύο εβδομάδες, έως τις 7 Απριλίου:

«Απαγορεύεται η οποιαδήποτε μετακίνηση όλων των κατοίκων της περιοχής, καθώς εντοπίστηκε σημαντική επιδημιολογική εστία στην περιοχή».

Οι αρμόδιες υπηρεσίες της περιφέρειας, της πυροσβεστικής και την αστυνομίας θα φροντίσουν για την παροχή τροφίμων και όποιας άλλης βοήθειας προς τους κατοίκους, οι οποίοι υποχρεούνται να μείνουν σπίτια τους.

Στην ευρύτερη περιοχή βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό εννέα άνθρωποι, γεγονός που ερμηνεύεται με βάση τα μοντέλα του ρυθμού εξάπλωσης που διαθέτει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ως περιοχή υψηλού επιδημιολογικού συντελεστή για τη νόσου.

Υπενθυμίζεται πως το μεσημέρι της Τετάρτης το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης ανακοίνωσε τον θάνατο ασθενούς, ο οποίος προερχόταν από τον Δήμο Μύκης.

Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του, το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, «το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, με λύπη ανακοινώνει ότι το ένα επιβεβαιωμένο περιστατικό covid-19 από τη περιοχή του Δήμου Μύκης, κατέληξε. Η Διοίκηση και το προσωπικό του Νοσοκομείου μας εκφράζουν τα συλλυπητήρια στους οικείους του».

Στην Ξάνθη έχουν καταγραφεί συνολικά 9 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, εκ των οποίων τα 4 στην πόλη, 3 στην ορεινή ζώνη και 1 στη Διομήδεια.

Ο πρώτος θάνατος από κορονοϊό στην περιοχή, έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στους κατοίκους.

Αυτό, καθώς πρόσφατα ξεκίνησε μια δημόσια συζήτηση στην περιοχή, αναφορικά με κατοίκους της Ξάνθης που επιστρέφουν από το εξωτερικό και το ποσό καλά ενημερωμένοι είναι για την εφαρμογή της καραντίνας.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει