Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊός: 17 νεκροί και 695 κρούσματα στην Ελλάδα!

71 τα νέα κρούσματα - 695 ασθενείς νοσηλεύονται, οι 35 διασωληνωμένοι

Στα 71 ανέρχονται σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας και επικεφαλής του ΕΟΔΥ, Σωτήρη Τσιόδρα, τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στη χώρα μας στους 695.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, 114 ασθενείς νοσηλεύονται και οι 35 από αυτούς είναι διασωληνωμένοι.

Από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, τα 114 νοσηλεύονται, ενώ 35 εξ’ αυτών είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας.

Σε όλο τον κόσμο ξεπέρασαν τους 15.000 οι θάνατοι από την πανδημία του κορονοϊού, δήλωσε ο κ. Τσιόδρας.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, που παρευρέθηκε στην συνέντευξη Τύπου, δήλωσε πως το υπουργείο πραγματοποίησε την πρόσληψη ιατρών και την αύξηση κλινών για όσους νοσούν από τον κορονοϊό, όπως και την επέκταση των ΜΕΘ πανελλαδικά.

Όπως δήλωσε ο κ. Κικίλιας συνολικά οι ΜΕΘ για τον κορονοϊό στην Ελλάδα πλέον είναι 2058, ενώ πραγματοποιήθηκαν και 2015 προσλήψεις ιατρών.

Ο υπουργός Υγείας μίλησε αναλυτικά για το εθνικό σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού και ευχαρίστησε τόσο τους άμεσους συνεργάτες του, όσο τον πρωθυπουργό και τους γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων.

Τέλος, 19 πολίτες που ασθένησαν από κορονοϊό έχουν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Υπενθυμίζεται πως οι νεκροί από την πανδημία κορονοϊού στην χώρα μας έφτασαν τους 17 καθώς τα ξημερώματα κατέληξε και ένας 78χρονος που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Σωτηρία.

Νωρίτερα σήμερα το πρωί, ένας 64χρονος από την Δυτική Αχαϊα που νοσηλευόταν διασωληνωμένος στην ΜΕΘ του ΠΓΝΠ, κατέληξε επίσης.

O άτυχος άνδρας βρισκόταν επί 11 μέρες στο δωμάτιο αρνητικής πίεσης αλλά κατέληξε στις 1:15 τη νύχτα.

Ο 64χρονος δεν είχε μεταβεί στους Αγίους Τόπους, αλλά στην εκδρομή συμμετείχε η σύζυγός του, η οποία και του μετέδωσε πιθανώς τον ιό. Ο 64χρονος αντιμετώπιζε αναπνευστικό πρόβλημα το οποίο επιδείνωσε την κατάστασή του.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει