Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊός: Έφτασαν στα 331 τα κρούσματα στην Ελλάδα!

103 τα νέα κρούσματα - Έχουν ελεγχθεί 4.000 άτομα

Στα 103 ανέρχονται σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας και επικεφαλής του ΕΟΔΥ, Σωτήρη Τσιόδρα, τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στη χώρα μας στους 331.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, μέχρι σήμερα έχουν ελεγχθεί 4.000 άτομα για τον κορονοϊό.

Από τα 103 νέα κρούσματα, τα 49 κρούσματα διαπιστώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, ενώ τα 54 διαπιστώθηκαν τα προηγούμενα 24ωρα και δεν είχαν ανακοινωθεί.

Όπως δήλωσε ο κ. Τσιόδρας, τα 44 είναι τα κρούσματα ανθρώπων που δεν ταξίδεψαν σε χώρα, όπου υπάρχει η επιδημία, ούτε ήρθαν σε επαφή με ανθρώπους που νοσούν.

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας από τους ασθενείς, οι οκτώ είναι πιο σοβαρά και νοσηλεύονται διασωλημένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ συνολικά, στα νοσοκομεία αναφοράς νοσηλεύονται 51 ασθενείς.

Όπως τονίστηκε, τα περισσότερα κρούσματα νοσηλεύονται στην Αθήνα, ενώ υπενθυμίστηκε ότι ο κύριος τρόπος μετάδοσης του κορονοϊού Covid-2019 είνει μέσω των αεροσταγονιδίων.

Την ίδια ώρα, ο κ. Τσιόδρας διαβεβαίωσε ότι «δεν έχουμε ξεφύγει από τη νόρμα που υπάρχει για τον κορονοϊό, σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες», γεγονός το οποίο, όπως δήλωσε στην συνέντευξη Τύπου,  είναι καθησυχαστικό, ενώ μία πιο σαφή εικόνα για την πορεία του κορονοϊού Covid-2019 αναμένεται σε διάστημα δύο εβδομάδων.

Παράλληλα, ο κ. Τσιόδρας αποσαφήνισε ότι οι διασωληνωμένοι ασθενείς είναι άνδρες και έχουν μέσο όρο ηλικίας τα 67 έτη, ενώ από τους υπόλοιπους που νοσηλεύονται, το 57% είναι άνδρες και έχουν μέσο όρο ηλικίας τα 64 έτη.

Υπενθυμίζεται πως οι νεκροί από την πανδημία κορονοϊού στην χώρα μας έφτασαν τους τέσσερις, καθώς το πρωί της Κυριακής πέθανε ένας 53χρονος που νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ.

Ο 53χρονος είχε βρεθεί θετικός στον κορονοϊό και τα τελευταία 24ωρα νοσηλευόταν διασωληνωμένος σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, και τον θάνατό του επιβεβαίωσε, ο διοικητής του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ Παναγιώτης Παντελιάδης.

Ο 53χρονος από την Σιάτιστα Κοζάνης ήταν το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα που είχε ο κορονοϊός στη Δυτική Μακεδονία, ενώ είναι και ο πρώτος νεκρός που έχει να κάνει με παραϊατρικά επαγγέλματα, καθώς εργαζόταν ως παρασκευαστής στο Μικροβιολογικό Εργαστήρι του Νοσοκομείου της Καστοριάς.

Χωρίς να έχει διαπιστωθεί ταξιδιωτικό ιστορικό σε ενδημικές περιοχές, ο άτυχος άνδρας απευθύνθηκε την περασμένη Δευτέρα στο Κέντρο Υγείας Σιάτιστας όπου μετά από εξέταση οι υπεύθυνοι ήρθαν σε επαφή με την ΕΟΔΥ.

Στη συνέχεια μετέβη, μαζί με τον αδελφό του, στο «Μαμάτσειο» Νοσοκομείο της Κοζάνης για περαιτέρω εξετάσεις κι όταν διαγνώστηκε όταν είναι φορέας του κορονοϊού διακομίστηκε στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Η υγεία του τα επόμενα 24ωρα παρουσίασε επιπλοκές με συνέπεια να επέλθει σήμερα το πρωί ο θάνατός του.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, τόσο η ηλικιωμένη μητέρα του, όσο και ο αδελφός του βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό στη Σιάτιστα.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει