Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊός: Αναχωρούν για Πεκίνο οι ερευνητές του ΠΟΥ

Οι νεκροί έφτασαν τους 811 και ξεπέρασαν εκείνους κατά την επιδημία του SARS

Η ομάδα των εμπειρογνωμόνων που ερευνά την επιδημία του νέου κορονοϊού θα αναχωρήσει για την Κίνα την Δευτέρα ή την Τρίτη, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος, Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην έδρα του οργανισμού στη Γενεύη.

Οι νεκροί του κορονοϊού έφτασαν τους 811 και ξεπέρασαν ήδη τους 774 που είχαν καταγραφεί παγκοσμίως κατά την επιδημία του Σοβαρού Οξέως Αναπνευστικού Συνδρόμου (SARS) την περίοδο 2002-2003.

Στην ηπειρωτική Κίνα τα κρούσματα του κορονοϊού ανέρχονται στα 34.598.

Ο αντικυβερνήτης της επαρχίας Χουμπέι, που βρίσκεται στο επίκεντρο της επιδημίας, δήλωσε ότι ο ανεφοδιασμός σε ιατρικό εξοπλισμό έχει βελτιωθεί, ωστόσο ενδέχεται να παρουσιαστούν και πάλι προβλήματα αν επιδεινωθεί η επιδημία.

Σύμφωνα με τον Κάο Γκουανγκτζίνγκ, οι μεγαλύτεροι παραγωγοί προστατευτικών ειδών (μάσκες, στολές) επαναλειτουργούν τις μονάδες τους από τις 7 Φεβρουαρίου, όμως κάποια μικρότερα εργοστάσια δεν έχουν προς το παρόν τεθεί σε λειτουργία.

«Ελλείψεις υπάρχουν ακόμη», παραδέχτηκε. Μόνο στην επαρχία Χουμπέι καταγράφηκαν μέχρι σήμερα 2.841 νέα κρούσματα.

Σύμφωνα με τον Κάο, τα εργοστάσια της Χουμπέι μπορούν να παράγουν πάνω από 30.000 προστατευτικές στολές ημερησίως και σύντομα η παραγωγή θα αυξηθεί στις 50.000.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει