Ενημέρωση με ένα κλικ

Κοροναϊός-Βίντεο: Drones κυνηγούν όσους δεν φορούν μάσκες

Επείγουσα ανάγκη για μάσκες απευθύνουν οι αρχές της Κίνας

«Επείγουσα ανάγκη» από προστατευτικές ιατρικές μάσκες ανακοίνωσε ότι έχει η Κίνα σήμερα, 3 Φεβρουαρίου, καθώς ο αριθμός των νεκρών από τον νέο κοροναϊό στη χώρα ξεπέρασε εκείνον που είχε αφήσει πίσω του ο SARS το 2002, ενώ τα κρούσματα είναι περισσότερα από 17.000.

Ο φόβος που έχει προκαλέσει ο ταχύτατα εξαπλούμενος ιός στην πυκνοκατοικημένη χώρα του 1,4 δισεκατομμυρίου κατοίκων έχει οδηγήσει τους πολίτες στο να αποθηκεύουν προστατευτικές μάσκες μιας χρήσης, ενώ το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στο επίκεντρο της κρίσης, την πόλη Ουχάν, αναφέρει σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ελλείψεις σε εξοπλισμό προστασίας.

«Αυτό που έχει επί του παρόντος ανάγκη η Κίνα επειγόντως είναι οι χειρουργικές μάσκες, οι προστατευτικές στολές και τα προστατευτικά γυαλιά», ανέφερε κατά την ενημέρωση του Τύπου η εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ Χουά Τσουνίνγκ.

Το Νοσοκομείο Παίδων της Ουχάν ανέβασε σύμφωνα με το BBC, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το μήνυμα: «Οι ιατρικές προμήθειες εξαντλούνται-βοήθεια!».

Βίντεο που έχουν ανέβει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν μεγάλες ουρές να σχηματίζονται έξω από τα νοσοκομεία.

Σε ένα βίντεο ένας άνδρας που βρίσκεται σε ένα νοσοκομείο της περιοχής λέει ότι χρειάζεται «έως και δέκα ώρες» να δει κάποιος ασθενής τον γιατρό, προσθέτει το βρετανικό δίκτυο.

Σε πλήρη λειτουργία τα κινεζικά εργοστάσια μπορούν να κατασκευάζουν περίπου 20 εκατομμύρια μάσκες την ημέρα, σύμφωνα με το υπουργείο Βιομηχανίας.

Το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι χώρες, ανάμεσά τους η Νότια Κορέα, η Ιαπωνία, το Καζακστάν και η Ουγγαρία, έχουν δωρίσει ιατρικές προμήθειες.

Τηλεδιάσκεψη υπουργών Υγείας της Ομάδας των G7

Οι υπουργοί Υγείας της Ομάδας των Επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών (G7) θα συζητήσουν σήμερα σε τηλεδιάσκεψη για την αντιμετώπιση του νέου κοροναϊού, ανακοίνωσε σήμερα το ιταλικό υπουργείο Υγείας.

Η τηλεδιάσκεψη των υπουργών Υγείας της G7 έχει προγραμματιστεί να γίνει στις 16:00 ώρα Ελλάδος, διευκρίνισε το υπουργείο Υγείας της Ιταλίας. Η G7 απαρτίζεται από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Γαλλία, τη Βρετανία, τη Γερμανία, την Ιαπωνία και την Ιταλία.

Drones κυνηγούν όσους δεν φορούν μάσκα στην Κίνα

Την ίδια ώρα κινεζικά κρατικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι οι αρχές πόλεων και χωριών έχουν καταφύγει σε drones με τα οποία περιπολούν στους δρόμους και επιπλήττουν όσους δεν φορούν μάσκες.

Σύμφωνα με το οπτικό υλικό το οποίο αναπαράγουν ΜΜΕ στο εξωτερικό, ένα drone πλησιάζει τη γυναίκα επιπλήττοντάς την.

«Δεν θα έπρεπε να κυκλοφορείς χωρίς μάσκα», ακούγεται να της λέει ο αξιωματικός που παρακολουθεί τις εικόνες που του στέλνει το drone, σύμφωνα με την New York Post.

«Καλύτερα να πας σπίτι και μην ξεχάσεις να πλύνεις τα χέρια σου», συνεχίζει η φωνή από το drone. «Βλέπεις, λέμε συνέχεια στον κόσμο να μείνει σπίτι, αλλά εσύ συνεχίζεις να περιφέρεσαι έξω», συνεχίζει η φωνή από το drone.

Το βίντεο αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό της Global Times στο Twitter.

Στο ίδιο βίντεο, ένα δεύτερο drone πλησιάζει κάποιον πολίτη που έχει κολλήσει με το όχημά του στο χιόνι και τον συμβουλεύει να μη βγαίνει έξω με τέτοιο καιρό και ενώ είναι σε έξαρση η επιδημία του κοροναϊού.

Δείτε το βίντεο:

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει