Ενημέρωση με ένα κλικ

“Μεγάλος αδελφός” στα νοσοκομεία – Θα ελέγχει την λειτουργία τους

Τα μανίκια έχουν σηκώσει στο υπουργείο Υγείας προκειμένου να βάλουν τάξη στις δομές υγείας που βρίσκονται σχεδόν υπό κατάρρευση. Μεγάλη πληγή παραμένουν οι Μονάδες Εντατικές Θεραπείας οι οποίες παραμένουν κλειστές λόγω των σοβαρών ελλείψεων (δείτε εδώ σχετικό ρεπορτάζ). Για το λόγο αυτό η μετάβαση στην ψηφιακή εποχή θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο από τις ΜΕΘ.

Με το νέο έτος θα μπει σύστημα..big brother στα νοσοκομεία προκειμένου να ελέγχονται οι δομές υγείας. Το ηλεκτρονικό «μάτι» που ετοιμάζουν ΕΚΑΒ και δημόσια νοσοκομεία αναμένεται να μπει πιλοτικά σε τρία νοσοκομεία ώστε να τεσταριστεί και να είναι από την 1η Απριλίου έτοιμο για το σύνολο των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου» το νέο ηλεκτρονικό σύστημα στοχεύει στη βελτίωση της διαχείρισης των περιστατικών που χρειάζονται να μπουν στην Εντατική. Οι ανεπαρκείς ΜΕΘ αποτελούν άλλωστε μια διαχρονική «πληγή» του ΕΣΥ, ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες που βρίσκεται σε έξαρση η εποχική γρίπη.

Η λίστα αναμονής για κρεβάτι εντατικής από τον Δεκέμβριο έως τον Μάρτιο φτάνει έως και τους 50 ασθενείς, ενώ υπάρχουν και ημέρες κατά τις οποίες η αναμονή ξεπερνά ακόμη και τα 80 άτομα. Η κατάσταση αυτή είναι αναπόφευκτη και για τη φετινή περίοδο παρά το γεγονός ότι η γρίπη άργησε. Οι λοιμωξιολόγοι υποστηρίζουν ότι είναι θέμα χρόνου να αρχίσει η εξάπλωσή της.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει