Ενημέρωση με ένα κλικ

Οι τροφές που είναι άκρως επικίνδυνες όταν ξαναζεσταίνονται

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε ότι δεν μπορούν όλα τα είδη τροφών να ζεσταθούν για δεύτερη φορά στον φούρνο μικροκυμάτων γιατί κατά την επαναθέρμανση μπορούν να γίνουν τοξικά.

Το φαγητό που περισσεύει μετά το γεύμα εννοείται ότι δεν πετιέται ποτέ αφού μπορεί να καταναλωθεί και αργότερα. Αυτό όμως που δεν μπορεί να γίνεται πάντα είναι να ξαναζεσταίνεται, καθώς υπάρχουν τροφές που μπορεί να γίνουν ακόμα και δηλητηριώδεις όταν ζεσταίνονται για δεύτερη φορά.

Πατάτες

To ζέσταμα της πατάτας μπορεί να αναπτύξει βακτήρια επικίνδυνα για τον οργανισμό.

7 Τροφές που Eίναι Λάθος να Ξαναζεσταίνονταιspirossoulis.com – the home issue

Εάν οι μαγειρεμένες πατάτες αποθηκεύονται σε θερμοκρασία δωματίου, ενδέχεται  να αναπτυχθούν γρήγορα βακτηρίδια που αν τα καταναλώσετε μπορεί να σας προκαλέσουν τροφική δηλητηρίαση. Είναι ασφαλέστερο οι μαγειρεμένες πατάτες να αποθηκεύονται στο ψυγείο και να ζεσταίνονται εφόσον το θελήσετε βγάζοντάς τις και βάζοντάς τις κατευθείαν στο φούρνο.

Κοτόπουλο

Εμετός και διάρροια μπορεί να οφείλονται σε ζεσταμένο κοτόπουλο, φυσικά κάτω από δυσμενείς προϋποθέσεις.

Κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες και πορτοκάλι να γλύφετε τα δάχτυλά σας - Mothersblog.gr

Το κοτόπουλο έχει επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη γι’ αυτό και αν το ζεστάνετε ξανά μπορεί να νιώσετε αργότερα πόνους στο στομάχι, εμετό, ή διάρροια. Φυσικά αυτό δεν πρόκειται να σας συμβεί αν το ζεστάνετε μια φορά αλλά στην περίπτωση που θελήσετε να το ζεστάνετε και δεύτερη. Ο καλύτερος τρόπος για να ζεσταίνετε το κοτόπουλο είναι τυλίγοντάς το σε λίγο αλουμινόχαρτο και ζεσταίνοντάς το στο φούρνο ή σε ένα πιάτο στο φούρνο μικροκυμάτων μόνο μια φορά. Μην χρησιμοποιείτε ποτέ αλουμινόχαρτο στο φούρνο μικροκυμάτων!

Μαρούλι

Τα νιτρικά που περιέχει μπορεί να μας προκαλέσει μια καλή, τροφική δηλητηρίαση!

Τροφική δηλητηρίαση - Το πράσινο λαχανικό που θέλει οπωσδήποτε ψυγείο - NassosBlog - Celebrity News | Exclusives | Business Stories

Το μαρούλι είναι ένα λαχανικό που καταναλώνεται σχεδόν όλο το χρόνο (ακόμα και αν η εποχή του είναι από Μάιο έως Σεπτέμβριο). Και αν συνήθως έχουμε μάθει να το τρώμε ωμό, σε σαλάτα, υπάρχουν πολλές συνταγές που μπορείτε να το μαγειρέψετε. Δοκιμάστε το, το μαρούλι είναι εξίσου νόστιμο μαγειρεμένο! Αλλά προσέξτε: μόλις μαγειρευτεί, δεν θα πρέπει την επόμενη μέρα να το ξαναζεστάνετε.

Σέλινο

Το ξαναζέσταμα του θα επιτρέψει να απελευθερωθούν καρκινογόνες ιδιότητες.

Η Καλλιέργεια του σέλινου - Λίπανση και φυτοπροστασία

Το σέλινο μπορεί να γίνει τοξικό αν το ξαναζεστάνετε, επειδή περιέχει νιτρικά άλατα που μετατρέπονται σε νιτρώδη αφού ξαναζεσταθεί. Αν έχετε κάνει σούπα με σέλινο, θα πρέπει είτε να φάτε όλη την σούπα ή να αφαιρέσετε το σέλινο πριν το ζέσταμα.

Κρεμμύδια, παντζάρια, σπανάκι

Το κρεμμύδι είναι εξίσου επικίνδυνΟ με την αναθέρμανσή του.

Τα παντζάρια θαυματουργή δύναμη για όσους αθλούνται

Αν θέλετε να ζεστάνετε κάποιο φαγητό που περιλαμβάνει αυτά τα 3λαχανικά, βγάλτε τα πρώτα και έπειτα ζεστάνετε κανονικά το φαγητό σας.

Μανιτάρια

Η μεγάλη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη καθιστά την αναθέρμανσή τους επικίνδυνη.                             Αν θέλετε να φάτε τα μανιτάρια που έμειναν από την προηγούμενη μέρα, φάτε τα κρύα!

Πέθανε από δηλητηριασμένα μανιτάρια που έφαγε σε εστιατόριο – Το συγκινητικό γράμμα που άφησε - ΤΑ ΝΕΑ

Η δομή της πρωτεΐνης των μανιταριών μεταβάλλεται όταν θερμαίνονται και μπορεί να αλλάξει με τέτοιο τρόπο ώστε να αποβούν επικίνδυνα. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και με την αποθήκευση των μανιταριών εκτός ψυγείου. Είναι καλύτερο να καταναλώνετε τα μανιτάρια αμέσως και να μην τα αποθηκεύετε για περισσότερο από μια ημέρα στο ψυγείο.

Ρύζι

Η τροφική δηλητηρίαση είναι εύκολο να προκληθεί από ξανά ζεσταμένο ρύζι.

Πότε το ρύζι μπορεί να γίνει επικίνδυνο; - RatPack.gr

Το ξαναζεσταμένο ρύζι μπορεί να σας στείλει ακόμα και στο νοσοκομείο. Aυτό μπορεί να συμβεί όχι από ίδιο το ζέσταμα αλλά από το τι κάνατε πιο πριν. Αν είναι μαγειρεμένο και αποθηκευμένο εκτός ψυγείου μπορεί να αναπτυχθούν βακτήρια που προκαλούν ακόμα και τροφική δηλητηρίαση. Για να αποφύγετε οποιοδήποτε πεπτικό πρόβλημα αποθηκεύετε το ρύζι στο ψυγείο και σε αεροστεγές δοχείο.

Λάδι

Ορισμένα είδη ελαίων απαγορεύεται να αναθερμαίνονται.

Κάποια έλαια μπορούν να αλλοιωθούν πολύ γρήγορα. Κάποια από αυτά είναι το καρυδέλαιο, το λάδι φουντουκιού, το έλαιο από κουκούτσια σταφυλιού και το λάδι αβοκάντο. Εάν έχετε ήδη χρησιμοποιήσει ένα από τα παραπάνω λάδια για να μαγειρέψετε ή να τηγανίσετε κάτι, να είστε σίγουροι ότι με την αναθέρμανση των τροφίμων θα έχουν απελευθερωθεί βλαβερά λιπαρά.

Αβγά

Ομοίως με τα μανιτάρια έτσι και τα αβγά, εξαιτίας της πρωτεΐνης που περιέχουν απαγορεύεται να ξαναζεσταθούν.

Πώς μαγειρεύουν το... αυγό σε όλο τον κόσμο!

Τροφές όπως η ομελέτα, το βραστό ή το τηγανιτό αβγό δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αναθερμαίνονται. Η αναθέρμανση θα μπορούσε να προκαλέσει δυσάρεστα συμπτώματα στο πεπτικό σας σύστημα κυρίως λόγω της υψηλής περιεκτικότητας του αβγού σε πρωτεΐνες.

Διαβάστε εδώ περισσότερα άρθρα

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει