Ενημέρωση με ένα κλικ

Ασπρόπυργος : Εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα πανώλης

Το πρώτο περιστατικό πανώλης των αιγοπροβάτων εντοπίστηκε στην περιοχή της Αττικής, συγκεκριμένα σε μια κτηνοτροφική μονάδα στον Ασπρόπυργο.

Ανησυχία έχει προκληθεί μετά το κρούσμα στην Αττική , με τους κτηνοτρόφους να βρίσκονται σε συναγερμό.

Όπως αναφέρει η ενημέρωση του υπουργείου Ανάπτυξης, «άμεσα ήταν τα αντανακλαστικά της Περιφέρειας Αττικής στην εμφάνιση του πρώτου κρούσματος αφρικανικής πανώλης των αιγοπροβάτων σε κτηνοτροφική μονάδα στον Ασπρόπυργο, καθώς ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, είχε θέσει ήδη σε επιφυλακή όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες».

Πανώλη των αιγοπροβάτων: Εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα στην Αττική

Πανώλη στη Λάρισα: Νέα κρούσματα σε αιγοπρόβατα | ΣΚΑΪ

Όταν οι ιδιοκτήτες της μονάδας στον Ασπρόπυργο ανέφεραν ύποπτα συμπτώματα στα ζώα τους, οι κτηνίατροι της Περιφέρειας προχώρησαν σε αιμοληψίες και επιβεβαίωσαν το πρώτο κρούσμα πανώλης στην περιοχή.

Άμεσα, εφαρμόστηκαν τα αυστηρά πρωτόκολλα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που προβλέπουν τη μαζική θανάτωση και την υγειονομική ταφή των αμνοεριφίων της μονάδας.

Συναγερμός έχει σημάνει τα τελευταία εικοσιτετράωρα για κρούσματα πανώλης και στην Κορινθία, μετά τη Θεσσαλία. Ήδη η Περιφέρεια Πελοποννήσου βρίσκεται σε επιφυλακή για να αντιμετωπιστεί το τεράστιο αυτό πρόβλημα.

 

Διαβάστε εδώ περισσότερα άρθρα

 

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει