Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊός Παγώνη: Σχεδόν όλοι οι ανεμβολίαστοι θα νοσήσουν με Όμικρον – Θα κάνουμε Πάσχα στο χωριό

οι ανεμβολίαστοι σχεδόν όλοι θα νοσήσουν από την Όμικρον» τόνισε μιλώντας η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη και τόνισε πως η τρίτη δόση του εμβολίου κατά της Covid-19, πρέπει να γίνει από όλους, γιατί προφυλάσσει και διασφαλίζει και από τη μετάλλαξη Όμικρον.

Ταυτόχρονα φάνηκε αισιόδοξη ότι τους επόμενους μήνες σταδιακά η ζωή μας θα αλλάξει με την μείωση των δεικτών της πανδημίας και «θα πάμε σε ένα καλύτερο Πάσχα. Θα κάνουμε Πάσχα στο χωριό με τα δεδομένα που έχουμε στα χέρια μας» όπως είπε στην ΕΡΤ.

«Συγκριτικά με την παραλλαγή Δέλτα η μεταδοτικότητα της Όμικρον είναι τεράστια» υπενθύμισε η κυρία Παγώνη και υπογράμμισε ότι «οι εμβολιασμένοι την Όμικρον την περνάνε με πιο απλά συμπτώματα, συγκριτικά με τους ανεμβολίαστους στους οποίους τα συμπτώματα είναι βαρύτερα και νοσηλεύονται σε απλές κλίνες Covid». «Ακόμη δεν έχουμε περιστατικά διασωληνωμένων με Όμικρον» διευκρίνισε. «Η ασθενής με την παραλλαγή Όμικρον που απεβίωσε νοσούσε βαριά με καρκίνο, οπότε δεν μπορούμε να πούμε ότι ο θάνατός της προήλθε από την Όμικρον. Επιδείνωσε μόνο την όλη κλινική της κατάσταση» ανέφερε.

Εξακολουθούμε να έχουμε υψηλούς δείκτες θανάτων και νοσηλειών σε ΜΕΘ, αλλά μόνο με ασθενείς με την παραλλαγή Δέλτα σημείωσε η Ματίνα Παγώνη και υπογράμμισε πως «αυτοί οι δείκτες θα μειωθούν σταδιακά και με αργούς ρυθμούς μετά τον Ιανουάριο», ενώ φάνηκε αισιόδοξη ότι η ζωή μας θα αλλάξει και «θα πάμε σε ένα καλύτερο Πάσχα. Θα κάνουμε Πάσχα στο χωριό με τα δεδομένα που έχουμε στα χέρια μας».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More