Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορωνοϊός: Τέλος και η ψυχαγωγία μετά την εστίαση για τους ανεμβολίαστους

Την απόφαση της κυβέρνησης να μην επιτρέπεται η είσοδος των μη εμβολιασμένων πολιτών σε κλειστούς χώρους ψυχαγωγίας και γυμναστήρια ανακοίνωσε στο τηλεοπτικό του διάγγελμά του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για «πανδημία ανεμβολίαστων».

Με στόχο την ανάσχεση του τέταρτου κύματος κορωνοϊού που έχει οδηγήσει σε ασφυκτική πίεση το σύστημα υγείας, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι από την Δευτέρα 22 Νοεμβρίου, οι μη εμβολιασμένοι πολίτες δεν θα μπορούν να εισέρχονται σε κανέναν κλειστό χώρο ψυχαγωγίας, καθώς δεν θα γίνονται πλέον δεκτά τα αρνητικά rapid ή PCR test.

«Όλοι οι ενήλικες ανεμβολίαστοι πολίτες, πέραν της εστίασης, δεν θα εισέρχονται και σε άλλες κλειστές αίθουσες ούτε και με την επίδειξη τεστ. Σε σινεμά, θέατρα, μουσεία ή γυμναστήρια, για παράδειγμα. Είναι μία άμεση ενέργεια προστασίας και, ασφαλώς, μία έμμεση προτροπή να εμβολιαστούν» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης

Την ίδια ώρα, πλέον για τους άνω των 60 ετών το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους θα παύει να ισχύει μετά το πέρας του επταμήνου, αναφορικά με την είσοδο σε κλειστούς χώρους. Με άλλα λόγια, θα πρέπει να προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα της χώρας για την τρίτη ή αναμνηστική δόση του εμβολίου προκειμένου να αποκτούν το πιστοποιητικό εισόδου τους σε κλειστούς χώρους.

«Το πιστοποιητικό εισόδου σε κλειστούς χώρους για εμβολιασμένους άνω των 60 ετών παύει να ισχύει επτά μήνες -επαναλαμβάνω, επτά μήνες- από την έκδοσή του. Θα δοθεί, δηλαδή, ένας μήνας περιθώριο για τον εμβολιασμό τους με την 3η δόση μετά την πάροδο του εξαμήνου. Και αυτό γιατί τα ιατρικά δεδομένα δείχνουν ότι, με τον καιρό, μειώνεται η άμυνα του εμβολίου», υπογράμμισε με νόημα ο πρωθυπουργός.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει