Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορωνοϊός – ΠΟΕΔΗΝ: Τραγωδία η κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

Τραγωδία χαρακτηρίζει την κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, λέγοντας πως βρίσκεται εκτός ορίων. Οι 106 κλίνες ΜΕΘ κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη που λειτουργούν είναι τώρα ασφυκτικά γεμάτες, το ίδιο και οι 34 κλίνες ΜΕΘ των περιφερειακών νοσοκομείων της Κεντρικής Μακεδονίας, με δεκάδες ασθενείς να είναι διασωληνωμένοι εκτός. Παράλληλα, υπάρχουν αρκετά βαριά περιστατικά με μηχάνημα υψηλής ροής οξυγόνου στις κλινικές που είναι στα όρια της διασωλήνωσης, ενώ αρκετοί ηλικιωμένοι ασθενείς καταλήγουν στις κλινικές.

Όπως λέει, το ΑΧΕΠΑ έκλεισε την εφημερία σήμερα το πρωί με 41 εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό και 15 ύποπτα. Η ΜΕΘ κορωνοϊού 15 κλινών είναι γεμάτη και τέσσερις ασθενείς είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στις κλινικές κορωνοϊού.

Το Παπαγεωργίου ξεκίνησε τώρα εφημερία με γεμάτες τις 25 κλίνες ΜΕΘ κορωνοϊού, ενώ εκτός ΜΕΘ σε λίστα αναμονής βρίσκονται διασωληνωμένοι εννιά ασθενείς σε ΜΑΦ και δυο στη στεφανιαία μονάδα που είναι γεμάτες. Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ αναρωτιέται τι θα γίνουν σήμερα οι ασθενείς που θα χρειαστούν διασωλήνωση και ενημερώνει πως νοσηλεύονται στις κλινικές ήδη 78 περιστατικά και σήμερα ανοίγουν και τέταρτη κλινική.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει