Ενημέρωση με ένα κλικ

OPEN: Ζωντανή μετάδοση στα μεγάλα κέντρα της Ορθοδοξίας!

Το OPEN φέρνει στο σπίτι το αίσθημα κατάνυξης των ημερών μέσα από τον εκκλησιασμό που επιζητούν πολλοί τηλεθεατές

Μετά την την αναστολή των Λειτουργιών σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας, το OPEN φέρνει στο σπίτι το αίσθημα κατάνυξης των ημερών μέσα από τον εκκλησιασμό που επιζητούν πολλοί τηλεθεατές, στην πορεία προς το Άγιο Πάσχα, τη μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας.

Το OPEN θα μεταδώσει σε απευθείας σύνδεση το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο στα Ιεροσόλυμα για την τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός.

Μέσω της συχνότητας του OPEN θα παρακολουθήσουμε από τους δέκτες μας το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα της Ορθοδοξίας και θα ζήσουμε τα σωτηριώδη γεγονότα των Παθών του Κυρίου, συμμετέχοντας στις ακολουθίες της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας, όπως αυτές τελούνται εκεί όπου «χτυπά» η καρδιά της Ορθοδοξίας.

Αυτή τη μοναδική ευκαιρία δίνει στους τηλεθεατές το OPEN, για να βιώσουν την κατανυκτική και μοναστηριακή ατμόσφαιρα των Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας σε απευθείας συνδέσεις με το Φανάρι, αρχής γενομένης από την Κυριακή των Βαϊων, όπου θα μεταδοθεί η τέλεση της Θείας Λειτουργίας από τον Πάνσεπτο Ναό του Αγίου Γεωργίου, χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Από την Ιερά Καθέδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, σε ατμόσφαιρα συγκίνησης και κατάνυξης, θα παρακολουθήσουμε την ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και της Αποκαθήλωσης το πρωί της Μ. Παρασκευής, αλλά και το χαρμόσυνο προανάκρουσμα της Ανάστασης του Κυρίου, το Μ. Σάββατο το πρωί με την λεγόμενη «Πρώτη Ανάσταση».

Την Ακολουθία των Παθών της Μ. Πέμπτης, αλλά και την Ακολουθία του Επιταφίου θα παρακολουθήσουμε σε σύνδεση με τον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου Γλυφάδας.

Το μεσημέρι του Μ. Σάββατου θα μεταφερθούμε στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο στα Ιεροσόλυμα, όπου θα παρακολουθήσουμε την τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός από τον Πανάγιο Τάφο, στον ναό της Αναστάσεως.

Το βράδυ του Μ. Σάββατου θα βρεθούμε στη Μονή Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολύτριας στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης για την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία και το «Χριστός Ανέστη».

Αναλυτικά το πρόγραμμα μεταδόσεων του OPEN στα μεγάλα κέντρα της Ορθοδοξίας:

Κυριακή 12 Απριλίου: Κυριακή των Βαΐων

09:30 Θεία Λειτουργία από τον Πάνσεπτο Ναό του Αγίου Γεωργίου (Φανάρι), χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου

Μεγάλη Πέμπτη 16 Απριλίου

18:00 Η Ακολουθία των Παθών (Ιερός Ναός Αγίου Κωνσταντίνου Γλυφάδας)

Μεγάλη Παρασκευή 17 Απριλίου

10:00 Η Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και της Αποκαθήλωσης από το Φανάρι,προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχου

19:30 Ακολουθία Επιταφίου Θρήνου από τον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου Γλυφάδας

Μεγάλο Σάββατο 18 Απριλίου

09:30 Η Ακολουθία της Πρώτης Ανάστασης από το Φανάρι

14:00 Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός από τον Ιερό Ναό της Αναστάσεων στα Ιεροσόλυμα

23:00 Η Ακολουθία της Αναστάσεως από την Μονή Αγίας Αναστασίας Φαρμακολύτριας στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης

#menoume_spiti και ζούμε την κατάνυξη των ημερών, καθώς μέσα από τις digital πλατφόρμες του OPEN μεταδίδονται καθημερινά οι Λειτουργίες και θείες Ακολουθίες των ημερών.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει