Ενημέρωση με ένα κλικ

Κώστας Βουτσάς: Αφιέρωμα της ΕΡΤ3 στον αείμνηστο ηθοποιό

Η ΕΡΤ3 επαναπροβάλλει εκτάκτως δύο εκπομπές με συνεντεύξεις του μεγάλου Έλληνα καλλιτέχνη

Με αφορμή το θάνατο του πολυαγαπημένου Κώστα Βουτσά, η ΕΡΤ3 επαναπροβάλλει εκτάκτως δύο εκπομπές με συνεντεύξεις του μεγάλου Έλληνα καλλιτέχνη.

Έτσι λοιπόν σήμερα, Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου, στις 20:00, θα προβληθεί από το αρχείο της ΕΡΤ3, η εκπομπή-ντοκουμέντο (2007) «Εκ του πλησίον», σε επιμέλεια-παρουσίαση Κώστα Μπλιάτκα, σκηνοθεσία Λάζαρου Λαζαρίδη και διεύθυνση παραγωγής Θοδωρή Τσέπου.

Ο Κώστας Βουτσάς μιλά για το έργο του, τον παλιό κινηματογράφο, το θέατρο, τη γενέθλια πόλη του, τις αναμνήσεις του από την κατοχή και το 2ο Γυμνάσιο στην Ικτίνου, όπου συναντά τον παλιό συμμαθητή του, Ντίνο Χριστιανόπουλο.

Η κάμερα τον ακολουθεί στο πατρικό του σπίτι, στις αγαπημένες του γωνιές, στο κέντρο της πόλης και στις συζητήσεις με τον απλό κόσμο, στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Εχθές την μέρα θανάτου του αείμνηστου ηθοποιού, προβλήθηκε στις 20:00, η τελευταία συνέντευξη του Κώστα Βουτσά στην ΕΡΤ3 (2017) και στην εκπομπή «Μιλάμε ελεύθερα» με τον Χάρη Αρβανιτίδη, σε σκηνοθεσία Ηλία Γεωργακόπουλου και διεύθυνση παραγωγής Αργύρη Δούμπλατζη.

Με τον χειμαρρώδη λόγο του, ο «αιώνιος έφηβος» του ελληνικού κινηματογράφου αποκάλυψε άγνωστες πτυχές της επαγγελματικής σταδιοδρομίας και της προσωπικής ζωής του, και σχολίασε στιγμές που άφησαν ανεξίτηλα τα σημάδια στο μυαλό και την καρδιά του, από τα πρώτα χρόνια της καλλιτεχνικής διαδρομής του στη Θεσσαλονίκη, μέχρι τις μεγάλες συνεργασίες στη «FINOS FILM» και τα ελληνικά μιούζικαλ που έγραψαν ιστορία.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει