Σία Κοσιώνη για φοροδιαφυγή: «Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι ο Mr. Χωριάτικο λειτουργούσε χωρίς άκρες»
Η γνωστή δημοσιογράφος θέτει καίρια ερωτήματα για τις υποθέσεις των «Το Χωριάτικο» και «Pizza Fan», τονίζοντας την πολυετή δράση τους κάτω από τη μύτη των αρχών.
Τις αποκαλύψεις σχετικά με τις υποθέσεις φοροδιαφυγής που αφορούν την αλυσίδα αρτοποιείων «Το Χωριάτικο» και την «Pizza Fan» σχολίασε η Σία Κοσιώνη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2026. Η δημοσιογράφος εξέφρασε έντονο προβληματισμό για την αποτελεσματικότητα των ελέγχων, διερωτώμενη πώς τέτοιες παράνομες δραστηριότητες κατάφεραν να παραμείνουν στο σκοτάδι επί μία δεκαετία.
«Δεν μπορούμε να βλέπουμε τα πάντα μέσα από ένα πρίσμα κομματικού ανταγωνισμού, αλλά ας όψονται οι εκλογές. Πράγματι όμως υπάρχουν ερωτήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά η Σία Κοσιώνη. Εστιάζοντας στην υπόθεση του «Το Χωριάτικο», όπου υπολογίζεται φοροδιαφυγή ύψους 120-130 εκατομμυρίων ευρώ, σχολίασε: «Είναι μία απάτη η οποία τρέχει εδώ και περίπου δέκα χρόνια με επικεφαλής έναν άνθρωπο του οποίου το ιστορικό γνωρίζουν οι αρχές πάρα πολύ καλά. Τον βλέπουν να γιγαντώνεται επιχειρηματικά, να ανοιγοκλείνουν εταιρείες και να καίγεται ο ένας ΦΠΑ μετά τον άλλον. Εγώ δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι αυτός ο άνθρωπος λειτουργούσε έτσι, κάτω από το φως του ήλιου, χωρίς να έχει άκρες».
Η δημοσιογράφος αναφέρθηκε επίσης στην υπόθεση της «Pizza Fan», τονίζοντας τις δραματικές επιπτώσεις για τους εργαζομένους: «Άλλα εκατομμύρια εκεί, άλλα δέκα χρόνια κάτω από τη μύτη των αρχών. Αναρωτιέμαι, σε αυτές τις ταμειακές μηχανές πόσα κεράσματα χωράνε; Πώς έφτασε η εταιρεία να απασχολεί 2.500 ανθρώπους, οι οποίοι τώρα δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει;».
Κλείνοντας, η Σία Κοσιώνη έθεσε τις διαστάσεις της απάτης σε πραγματικές βάσεις: «Αν αθροίσουμε όλα αυτά τα εκατομμύρια, ξεπερνούν τα 150-170 εκατομμύρια ευρώ. Για να έχουμε μια τάξη μεγέθους, είναι τα 2/3 του προϋπολογισμού του κράτους για το επίδομα θέρμανσης σε μία χρονιά. Οι επιτυχίες είναι επιτυχίες, όμως οι τρύπες στα δημόσια έσοδα παραμένουν και καλό θα ήταν να δούμε τι ακριβώς κρύβεται από πίσω».