Το τελευταίο αντίο στον Δημήτρη Κόκοτα στο Γ’ Νεκροταφείο Αθηνών
Συγκλονίζει ο επικήδειος λόγος της συζύγου του, Κατερίνας Πετράκη, για τον αγαπημένο καλλιτέχνη που έφυγε σε ηλικία 57 ετών.
Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης τελέστηκε σήμερα, 28 Αυγούστου, στον Ιερό Ναό της Παναγίας Ελεούσας στην Αγία Βαρβάρα, η εξόδιος ακολουθία για τον Δημήτρη Κόκοτα. Ο γνωστός τραγουδιστής, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 57 ετών, οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία στο Γ’ Νεκροταφείο Αθηνών, με την κηδεία να τελείται δημοσία δαπάνη από τον Δήμο της Αγίας Βαρβάρας.
Πλήθος κόσμου, συγγενείς, φίλοι και εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού χώρου συγκεντρώθηκαν για να αποχαιρετήσουν τον εκλιπόντα. Η στιγμή που προκάλεσε ιδιαίτερη φόρτιση στους παρευρισκόμενους ήταν ο σπαρακτικός επικήδειος λόγος της συζύγου του, Κατερίνας Πετράκη.
«Το πρώτο που θέλω να πω είναι ότι γελούσε με τη φωνή μου και με ανάγκασε να πιάσω μικρόφωνο. Ο ίδιος με άφησε σωματικά, αλλά ακόμη είναι εδώ. Από εκεί φύγαμε μαζί. Έσβησε και είναι μαζί μου. Είμαι σίγουρη», ανέφερε χαρακτηριστικά η σύζυγος του καλλιτέχνη. Καταλήγοντας στον λόγο της, η Κατερίνα Πετράκη υπογράμμισε τη βαθιά τους σύνδεση: «Εδώ μέσα βρίσκεται το σώμα που γνώρισα. Η ψυχή όμως που αγάπησα και ερωτεύτηκα, και είναι η μισή μου ζωή, κυριολεκτικά και μεταφορικά, είναι μαζί μας. Τον ευχαριστώ που μου άφησε το παιδί μας και που είχα την ευλογία να είμαι εγώ η τυχερή δίπλα του».