Στο Χαλάνδρι η κηδεία του Στέλιου Ράμφου με δημόσια δαπάνη την Τετάρτη
Ο σπουδαίος στοχαστής και συγγραφέας αποχαιρετάται από το κοινό, με την οικογένειά του να ζητά ενίσχυση ιδρυμάτων αντί στεφάνων.
Την τελευταία του κατοικία θα βρει αύριο, Τετάρτη 12.08.2026, ο διακεκριμένος συγγραφέας και στοχαστής Στέλιος Ράμφος. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στις 11:30 στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος στο Χαλάνδρι, ενώ η τελετή θα πραγματοποιηθεί με δημόσια δαπάνη, κατόπιν κοινής απόφασης των υπουργείων Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Εσωτερικών.
Ο θάνατος του σημαντικού αυτού πνευματικού ανθρώπου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα 10.08.2026 έπειτα από νοσηλεία σε κλινική της Αθήνας, βύθισε στο πένθος τον κόσμο των γραμμάτων και του πολιτισμού. Ο Στέλιος Ράμφος άφησε πίσω του μια πλούσια κληρονομιά, έχοντας υπογράψει περισσότερα από 30 βιβλία που καθόρισαν τη σκέψη πολλών αναγνωστών.
Η οικογένεια του εκλιπόντος απηύθυνε παράκληση προς όσους επιθυμούν να τιμήσουν τη μνήμη του, αντί για κατάθεση στεφάνων, να προχωρήσουν σε οικονομική ενίσχυση φιλανθρωπικών ιδρυμάτων, όπως το «Μαζί για το Παιδί» και η «Γαλιλαία», ή οποιοδήποτε άλλο ίδρυμα της επιλογής τους.